Антитерористичну операцію стримує відповідальність українських силовиків, – в.о. Президента

21:10 20 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Олександр Турчинов пояснив у неділю, що терористи ховаються за спинами «мирних» громадян.

Виконувач обов’язків Президента України, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов пояснив сьогодні, 20 квітня, в інтерв’ю телеканалу «Україна» в неділю.

«Українські силовики під час проведення антитерористичної операції на Сході мусять діяти дуже відповідально, аби не постраждали мирні громадяни. Терористи, ті, хто зі зброєю намагається діяти, ховаються за спинами багатьох людей, які обмануті російською пропагандою чи перебувають у полоні власних ілюзій. Велика кількість людей не дозволяє активно діяти силовим структурам, і операцію наші спеціалісти проводять дуже відповідально».

Олександр Турчинов зазначив, що зараз багато хто критикує силовиків за нібито нерішучість їхніх дій. Однак Виконувач обов’язків Президента стверджує:

«Але це не так – це, насамперед, відповідальність за життя людей. Ми нікуди не квапимося, адже головне – щоб не постраждали мирні громадяни.

Це – альфа і омега нашої внутрішньої політики. Наше головне завдання – захистити людей від тієї величезної кількості зброї, яке опинилося в руках кримінальних та напівкримінальних елементів»..

Саме тому, за словами Олександра Турчинова, напередодні Великодня влада ухвалила рішення, що всі, хто складе зброю добровільно і не причетний до скоєння тяжких злочинів, будуть звільнені від кримінальної та інших видів відповідальності у зв'язку з їхньою участю в акціях протесту. Про це повідомляє у неділю «Укрінформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів