Українські вояки готувалися на Львівщині до миротворчих операцій

17:46 20 вересня 2013 р.

Фото до новини

До багатонаціональних тактичних навчань «Кленова Арка-2013» були залучені більше 500 військовослужбовців.

Сьогодні, 20 вересня, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного неподалік селища Старичі Яворівського району Львівської області завершилось розпочате 8 вересня тактичне навчання «Кленова арка – 2013», у рамках якого військові готувалися до спільних миротворчих операцій. Як повідомляє прес-служба ЛОДА,  багатонаціональний батальйон, до складу якого входили більше 500 військовослужбовців збройних сил України, Канади, Литви й Польщі, тренували канадські інструктори.

Зокрема вчили діяти під час військових операцій у населених пунктах, звільняти заручників, захоплювати будівлі, конвоювати вантажі та протидіяти саморобним вибуховим пристроям. До маневрів залучено також близько 50 одиниць військової техніки та чотири бойові вертольоти.

А Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник відзначив професіоналізм українських солдатів та офіцерів.  Окрім них, в навчаннях взяли також участь курсанти львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів