Учасники марафону електрокарів «Київ – Монте-Карло» вирушили зі Львова до Кракова (відео)

15:48 5 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Учасників пробігу нагородили на площі Ринок медалями й грамотами, а міський голова протестував електричний квадроцикл.

Міський голова Львова дав офіційний старт електрокарам Марафону «Київ – Монте Карло» до наступного міста – Кракова. Учасників пробігу нагородили медалями та грамотами, а сам міський голова протестував електричний квадроцикл. 

Як зазначив Андрій Садовий, уже в 2016-2017 роках міськрада зможе поступово перейти на електромобілі, відмовляючись від тих авто, якими їздить зараз. Як приклад - вона вже певний час тестує кілька таких: недоліки є, але несуттєві. Міський голова розповів:

«Якщо раніше були двигуни внутрішнього згорання, дизель, паливо, то зараз ми вже починаємо звикати, що з’являються електромобілі, новітні технології. І після того, як Маск, який все це виробництво і зафондував тестово, та його колеги винайшли акумулятор, який тримає 8 кВт, може змінитися весь світ, тому що ми можемо використовувати енергію вітру чи світла не тоді, коли вона є, а й акумулюючи й використовуючи тоді, коли темно чи безвітряно.

Тому для мене дуже важливий сьогоднішній пробіг, щоб привернути увагу, і щоб українці, львів’яни, почали пересідати на електромобілі. Як приклад – міська рада вже взяла тестово декілька службових електромобілів.

Є низка зауважень, але в цілому я переконаний, що в рамках 2016-2017 років  зможемо поступово переходити на електромобілі, відмовляючись від тих автомобілів, які маємо зараз. Але робимо це дуже поступово, тому що ці авто ще не зовсім готові до екстремальної роботи.

Я хотів би, щоб у перспективі ми мали у Львові максимальну кількість електромобілів. Ми повинні думати про екологію, про те, яким буде наше життя завтра. І тут Львів завжди буде лідером за найновітнішими технологіями.

Головне – привернути увагу всіх людей до екологічно чистих видів транспорту. Місць для підзарядки таких електромобілів у Львові незабаром буде дуже багато.

Нашим партнером буде компанія «ОККО». Вони на всіх своїх станціях готові встановлювати пристрої зарядки.

До того ж, ми зараз придивляємось, де можна встановити їх у центрі міста – зокрема, це і на площі Ринок, на наших парковках. Зарядок буде достатньо. Раджу всім пересідати на електромобілі».

Цьогоріч в березні міський голова та Почесний консул Монако в Естонії підписали Меморандум про співпрацю у галузі чистої мобільності. Він передбачає подальший розвиток співпраці у цій сфері та впровадження актуальних сьогодні енергоощадних інновацій. Відтак, вчора, в рамках цього меморандуму, до Львова завітали електрокари-учасники Марафону «Київ – Монте Карло 2015», а на пл. Ринок розмістили спецмашину (генератор), яка їх підзаряджала.

Про це повідомили сьогодні, 5 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів