У школах Львова знову будуть уроки захисту Вітчизни

14:10 15 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: te.20minut.ua

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР – «вже з цього навчального року».

Як повідомили сьогодні, 15 серпня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, її поінформували в управлінні освіти ЛМР, що вже з цього навчального року планується повноцінне відновлення уроків захисту Вітчизни. Зокрема будуть облаштовані «Центри захисту Вітчизни» для того, щоб кожен учень випускних класів міг пройти таке навчання. Начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна розповіла також:

«Зараз внесені зміни на рівні Міністерства освіти щодо збільшення годин викладання цього предмету. Останнім часом до цього уроку відносились досить формально, але життя вносить свої корективи, і ми по-іншому будемо працювати  в плані викладанні цієї дисципліни.

Впродовж літа ми провели інвентаризацію матеріально-технічної та навчально-методичної баз, які збереглись у навчальних закладах у 90-х роках. Уся ця база була винищена і, фактично, уся зброя була забрана з навчальних закладів, не було належним чином організовано  викладання цього предмету, ті військові, які були у запасі, це фахівці, які колись працювали у школах та насправді вчили дітей основам захисту вітчизни.

Зараз 80% кадрового складу викладачів захисту вітчизни – вчителі фізкультури, історії, географії та ін. тобто це вчителі, які були довантажені додатковими годинами цього предмету. Також проблема полягала у тому, що на педагогічному навантаженні у 2-3 години фахівець не погодився би працювати.

Але є люди-фанати, які зберегли ці речі, це військові у відставці, які зберегли і навчально-методичну  і матеріально-технічну бази, є навіть збережені тири, які зараз у доволі нормальному стані. Окрім цього, нещодавно працівники органів управління освіти пройшли навчання по наданню першої медичної допомоги, з 18 серпня розпочинається навчання керівників навчальних закладів, в першу чергу шкіл, а потім дошкільних закладів щодо надання першої медичної допомоги, після того на вересень, жовтень, листопад плануємо навчання для учнів 11-х класів.

В цьому напрямку ми співпрацюємо з медициною катастроф, з Червоним Хрестом, з Мальтійською службою допомоги, з інститутом фізкультури. Ми розділили райони та працюємо над складанням графіків навчання, окрім того у кожному районі де є тир, планується облаштувати «Центр захисту вітчизни», щоб кожен учень випускного класу міг пройти такі навчання. 

Військові фахівці будуть викладати у декількох школах і матимуть достатнє педагогічне навантаження. Ми розробляємо графіки для кожної школи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів