У Львові завершилися військові збори випускників вищих навчальних закладів

12:45 6 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

По закінченню навчально-методичного збору офіцери прибудуть до своїх підрозділів і продовжать службу у військових частинах Західного оперативного територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Львові навчали специфіці служби молодих лейтенантів – у Західному оперативному територіальному об’єднанні Національної гвардії України закінчився навчально-методичний  збір з офіцерами-випускниками вищих навчальних закладів 2015 року. Триденні збори проводились на базі Галицької бригади Національної гвардії України. За цей час лейтенанти нагадали всі теоретичні та практичні навички отримані під час навчання у військових закладах.

Розпочались збори з проведенням стройового огляду. В офіцерів перевірили зовнішній вигляд, особисті документи та укомплектованість командирських сумок.

На заняттях з стройової підготовки колишні випускники мали можливість показати свої методичні навички у володінні стройовими прийомами зі зброєю. Окремо з офіцерами патрульних підрозділів та підрозділів з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних офіцери ЗТУ провели заняття з тактичної підготовки військ щодо методики роботи командира взводу з прийняття рішення на виконання службово-бойового завдання, ознайомили з видами варт, військових нарядів та їхньою специфікою.

Із базовими навичками тактичної медицини молодих лейтенантів ознайомили працівники комунального закладу «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». За словами завідувача навчально-тренувального відділу Людмили Гери заняття з домедичної, тактичної медицини допоможуть офіцерам, в разі отримання поранення, надати домедичну допомогу в бойових умовах своєму товаришу, або собі та навчити цим азам своїх підлеглих.

На полігоні навчального центру «Раковець» офіцери бойової і спеціальної підготовки ЗТУ провели  зняття з тактичної та вогневої підготовки. Майор Сергій Ільницький розповів: «Питання дій особового складу під час проведення антитерористичної операції на сьогоднішній день є актуальними. Саме тому на цих заняттях ми відпрацювали дії військовослужбовців у групах патрулювання, дозорі, похідній охороні, розвідці. З урахуванням виконання завдань на блок-посту або режимному об’єкті, молоді офіцери, виконали практичні стрільби по відбиттю нападу та здійснили переслідування групи злочинців». 

Також з офіцерами були проведені заняття з військово-інженерної, технічної, правової та фізичної підготовки. В більшості тематика занять відповідала актуальним питанням, які на сьогоднішній день цікавлять молодих лейтенантів, та зможуть допомогти їм на початку офіцерського становлення. 

«З молодими офіцерами були проведені методичні та інструкторські-методичні заняття з військових дисциплін. Особливу увагу керівництво зборів, а також керівники занять приділили значну увагу практичному відпрацюванню тим чи іншим питанням. Особливо це стосується вогневої, фізичної, тактичної підготовки та тактики при виконанні спеціальних завдань», – зауважив полковник Сергій Скрипнюк.

По закінченню навчально-методичного збору офіцери прибудуть до своїх підрозділів та продовжать службу у військових частинах Західного оперативного територіального об’єднання Національної гвардії України. Про це повідомили сьогодні, 6 червня, в прес-службі НГУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів