У Львові паралізована робота школи через те, що нову директорку не допускають до місця праці (відео)

19:19 27 березня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні у школі №96 відбулося друге засідання робочої групи щодо ситуації, яка склалась довкола конкурсу на посаду директора.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Управління освіти пояснило, чому важливо зараз допустити до роботи нову директорку школи і вирішувати конфлікт у правовому порядку.

Перш за все Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради, відповів на всі питання батьківського комітету і педагогічних працівників цієї школи. Потім присутні обговорили законні методи вирішення ситуації, які на сьогодні можуть полягати лише у допуску нової директорки до виконання своїх посадових обов’язків, щоб школа могла функціонувати, і паралельно оскаржувати рішення конкурсної комісії згідно з чинним законодавством.

«Для того, щоб ніхто з працівників школи не став заручником ситуації, потрібно допустити нову директорку до роботи. Мова зараз суто про юридичні питання: підписання документів, кошторисів, підсумкового наказу про атестацію тощо. Людина має виконувати свої посадові обов’язки.

Паралельно з цим можуть тривати всі правові процеси. Вам ніхто не забороняє оскаржувати рішення конкурсної комісії згідно з чинним законодавством», – пояснив Андрій Закалюк, керівник управління освіти.

На зустрічі, окрім членів робочої групи, були присутні директори інших шкіл Львова, яких обирали на посади через відкритий конкурс, члени конкурсних комісії, які проводять конкурси, представники Державної служби якості освіти у Львівській області, обласної профспілки працівників освіти і науки, Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Читайте також: У Львові пошкодили автівку нової директорки школи

«З точки зору закону маю кілька вагомих зауважень. Перше - чи звільняв начальник управління освіти директора школи? Ні. Просто був непродовжений контракт і згідно з чинним законодавством було оголошено конкурс. Друге — члени конкурсної комісії не голосують конкретно за когось із кандидатів, а виставляють бали відповідно до тестових завдань чи презентації. Третє - чи є спосіб зараз скасувати попередні рішення? Ні, немає, адже конкурс відбувся і призначено нового керівника. Четверте - чи може керівник управління одноосібно скасувати рішення конкурсної комісії? Ні, не може, бо чинне законодавство на цьому етапі не дає йому такої можливості. Єдиний варіант – оскарження рішення згідно з чинним законодавством», – наголосив Тарас Ілечко, представник управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

Робоча група працює під керівництвом заступниці міського голови з гуманітарних питань Ірини Кулинич за участі представників батьківського комітету школи, вчителів та управління освіти Львівської міської ради.

Нагадаємо, 8 березня відбувся конкурс на посаду директорки школи, за результатами якого перемогла освітянка Ярина Нечипурна, однак Михайлик Галина, яка раніше очолювала цю школу, відмовилась погоджуватись з рішенням конкурсної комісії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів