У Львівському університеті внутрішніх справ стартувало навчання майбутніх поліцейських

11:38 26 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lvduvs.edu.ua

Упродовж навчального процесу перші 208 новобранців розпочали двомісячне опанування 25-ти навчальних дисциплін.

Учора, 25 червня, у Львівському державному університеті внутрішніх справ відбулися приємні клопоти й заходами. Окрім того, що цього дня відбудеться вручення погонів лейтенанта міліції випускникам Львівського державного університету внутрішніх справ, так ще й він розпочався із урочистого «старту» навчання для нової поліції міста Львова.

Відбір у лави поліцейських, який розпочався 15 травня, був досить жорстким та ретельним, що ще раз підтверджує відповідальне ставлення до створення поліції нового зразка. Тож, перш ніж вступити на курси первинної професійної підготовки (спеціалізації) слухачів патрульної служби, всім сміливим добровольцям потрібно було пройти низку випробувань.

Попервах це були тестування на комп’ютері, що перевіряли загальну ерудованість та логічне мислення. Далі охочі повинні були пройти військово-лікарську комісію, яка і вказала хто з них «придатний» до служби.

Наступною була здача нормативів із фізичної підготовки, а слідом – психологічні тести. Завершальним етапом цього всього марафону пошуків гідних кадрів стала структурована співбесіда. Все це доводить, що до практичної діяльності в патрульній службі міста Львова дійдуть фізично та психічно здорові, витривалі, розумні молоді люди, які фактично писатимуть нову сторінку історії українського правопорядку.

І ось 25 червня перші 208 новобранців (процес відбору наразі продовжується) розпочали своє двомісячне навчання на базі Львівського державного університету внутрішніх справ. Перше ранкове шикування на заняття відбулось урочисто та поважно, навіть попри те, що відібраним кандидатам таки бракувало форменого одягу, щоб відчути всю повноту відповідальності, що згодом ляже на їхні плечі.

Привітно та з почуттям деякої гордості розпочав захід ректор Львівського державного університету внутрішніх справ – генерал-майор міліції Валерій Середа:

«Хочу привітати вас у стінах нашого університету, а також з початком навчання. Обравши шлях нової генерації правоохоронця України, ви починаєте новий відлік у своєму житті.

Шлях правоохоронця ніколи не був легким, тому що ця професія закликає захищати інших, деколи забуваючи про власні інтереси. Це шлях, коли людина повинна віддатись службі повністю.

А для того, щоб стати професіоналом, однозначно потрібно навчатись. В цій справі вам знадобляться  терпіння та бажання. І, повірте, в майбутньому ви станете новим поколінням правоохоронців, і наші громадяни, зустрівши вас на вулиці, знатимуть, що це йде людина, яка неодмінно допоможе. Бажаю вам стати тими професіоналами, яких потребує зараз наша держава».

Наступною до слухачів курсів звернулась консультант з питань професійної підготовки програми ІСІТАР Департаменту юстиції США, пані Мадлен Кхелашвілі, – координатор тренінгів з підготовки нової патрульної служби: «Ми вітаємо вас, піонерів цього великого проекту. Щиро сподіваємось, що нам вдасться реалізувати усі плани, і ви будете дійсно гідними поліцейськими. Вітаю вас з першим навчальним днем. Успіхів вам!».

На цьому вся урочиста частина закінчилась, і «першопрохідці» приступили до плідної праці вже в начальних аудиторіях. Упродовж навчального процесу слухачі матимуть змогу опанувати 25 навчальних дисциплін, зокрема –  «Основи діяльності патрульної служби», «Вогнева підготовка», «Тактико-спеціальна підготовка», «Професійна етика» та «Фізична підготовка». Тренери, які здійснюватимуть підготовку майбутніх поліцейських, також пройшли детальний відбір та прослухали тренінги щодо методики викладання.

Про це повідомили сьогодні, 26 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів