НКРЗІ розробила новий порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів

13:35 2 серпня 2014 р.

Фото до новини

До 29 серпня поточного року національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, прийматиме зауваження та пропозиції до проекту вищезгаданого Порядку ППН від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

1 серпня 2014 року на своєму черговому засіданні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, прийняла низку рішень, спрямованих на узгодження нормативно-правового поля у сфері телекомунікацій із діючим законодавством та формування дієвих механізмів для впровадження нових послуг для населення на телекомунікаційних мережах України.

Так, у зв`язку з анулюванням Міністерством юстиції державної реєстрації рішення НКРЗІ, яким було затверджено Положення про надання послуг із перенесення абонентських номерів та використання персональних номерів, у відповідності до Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1992 № 731, Комісією були прийняті рішення щодо скасування рішення НКРЗІ від 25.04.2013 № 248 «Про затвердження Положення про надання послуг із перенесення абонентських номерів та використання персональних номерів» та рішення НКРЗІ від 10.09.2013 № 580 «Про визначення організації, яка здійснює централізоване технічне адміністрування персональних номерів та перенесених абонентських номерів». Рішення набирають чинності з дня отримання НКРЗІ повідомлення про виключення з державного реєстру.

Разом з тим, на виконання Закону України «Про телекомунікації», згідно з яким оператори телекомунікацій зобов’язані надавати абонентам послуги перенесення абонентських номерів, та враховуючи європейську практику застосування ринкових механізмів, спрямованих на підвищення захисту інтересів абонентів щодо якості та прозорості умов отриманих телекомунікаційних послуг, Комісія взяла за основу проект рішення «Про затвердження Порядку надання послуг із перенесення абонентських номерів» (далі – Порядок). Цей документ визначає порядок надання вищезазначених послуг, порядок визначення організації, яка здійснюватиме централізоване технічне адміністрування перенесених абонентських номерів, порядок досудового вирішення спорів щодо надання послуги з перенесення абонентських номерів тощо.

Порядком передбачено, що організація ППН здійснюватиметься як для абонентів, які отримують послуги з укладенням договору в письмовій формі, так для абонентів, які отримують такі послуги без укладення договору в письмовій формі. Надання телекомунікаційних послуг з ППН відбуватиметься з дотриманням вимог Закону, Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, відповідних технічних вимог, стандартів та специфікацій. Взаєморозрахунки між операторами, які братимуть участь у наданні ППН, здійснюватимуться у визначеному НКРЗІ порядку. ППН абоненту надаватиметься за плату, розмір якої встановлюватиме оператор-отримувач.

До 29 серпня поточного року Комісія прийматиме зауваження та пропозиції до проекту вищезгаданого Порядку ППН від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань. В подальшому передбачено узгодження, затвердження та державну реєстрацію Порядку, а також прийом від організацій заяв про намір здійснювати централізоване технічне адміністрування перенесених абонентських номерів, про що буде оголошено на офіційній веб-сторінці НКРЗІ в мережі Інтернет.

Для запровадження ППН на засіданні також були прийняті рішення щодо внесення необхідних змін до Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг та Основних вимог до договору про надання телекомунікаційних послуг. Проекти документів в порядку, визначеному чинним законодавством, будуть оприлюднені на офіційній сторінці НКРЗІ в мережі Інтернет для громадського обговорення та внесення зауважень та пропозицій.

Таким чином, НКРЗІ провела оновлення нормативно-правової бази щодо послуг перенесення абонентських номерів, створивши умови для перезавантаження процесу впровадження нових послуг для користувачів на телекомунікаційних мережах України.

Про це повідомляє офіційний сайт НКРЗІ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів