Найвищі бали в ЗНО отримали в Києві й Львові (+відео)

13:00 17 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: kordon.in.ua

Найменший розрив між рівнем знань випускників міських і сільських закладів зафіксували у Львові та Львівській області.

У зовнішньому незалежному оцінюванні взяли участь цього року понад 250 тисяч випускників. За даними Українського центру оцінювання якості освіти, Київ, Львів, Дніпро, Харків, Одеса – міста, де якість української освіти найкраща. Серед регіонів-аутсайдерів – Кіровоградська, Закарпатська, Чернігівська області.

«Загальна тенденція проведення ЗНО цього року – кількість учасників зменшилася, і експерти називають причиною цього демографічні зміни. Були складнощі у проведенні ЗНО, але на випускниках вони не позначилися. 2016 року зросла кількість тих, хто складав тести з англійської, але суттєво зменшилася кількість тих, хто обирає математично-природничі предмети, особливо фізику. Тестування показало, що освітні лідери-регіони не змінюються, і це ознака того, що регіональні системи — дуже стабільні утворення», – повідомив директор УЦОЯО Вадим Карандій.

«Кристалів»-двохсотбальників, які отримали найвищий результат із трьох тестів, 2016 року всього двоє. Загалом абітурієнтів, котрі отримали 200 балів як мінімум за одну сертифікаційну роботу, – 258.

Як зазначають в УЦОЯО, серед негативних освітніх тенденцій – значний розрив між рівнем знань випускників міських і сільських закладів. При цьому, найменший розрив – у Львові та Львівській області.

У селах високі показники в середньому демонструють до 10% абітурієнтів, у містах – до 30%, при цьому, практично з усіх предметів. Львів взяв першість України за рівнем знань випускників із хімії. Також кращі результати показують випускники таких типів навчальних закладів, як гімназії, ліцеї, колегіуми та  спеціалізовані школи.

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів