На Львівщині навчаються стріляти з «Гіацинтів», «Градів», «Метисів», «Рапір» і «Фаготів»

16:25 1 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

У 184-му навчальному центрі львівської військової академії відбулися стрільби артилеристів.

Над полігоном львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного гуркотіли «Фаготи», «Метиси», «Рапіри», «Гради», «Гіацинти» та «Сани». Спочатку мобілізовані від незвички здригалися від кожного потужного пострілу, але вже за півгодини спокійно та зважено займалися навчальним процесом.

Зокрема, 31-річний Володимир Шудра із Вінниці здійснив сьогодні два постріли з «Фаготу», закріпивши під час стрільб набуту теорію. Курсант розповів: «Ми на заняттях тренувалися і наводити, і вести. Сам процес вже зрозумілий. Це перші стрільби, які ми виконуємо на «Фаготі». Звісно ж, треба кілька разів стрельнути, аби пристрілятися»

За словами заступника начальника 184-гого навчального центру з навчальної роботи, підполковника Олександра Молокова, у нинішніх стрільбах брали участь ті мобілізовані, які були переведені до навчального центру у Старичах із Рівненського полігону. Він також повідомив: «Ми їх тут навчаємо за новою для них військовою спеціальністю артилериста. Мобілізовані пройшли теоретичну, технічну та спеціальну підготовку і сьогодні отримали можливість практикуватися».

Про це повідомили сьогодні, 1 липня, на сайті львівської Акакдемії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів