Львів’янка здобула бронзову медаль «Олімпіади геніїв»

17:20 19 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Випускниця «Школи-ліцею «Оріяна» Софія Петришин, яка розробила прилад, що перетворює цифровий текст на шрифт Брайля, посіла третє місце в категорії «Наука» на Міжнародному конкурсі наукових та мистецьких проектів «Genius Olympiad 2018», який відбувався 11-16 червня на базі «State University of New» в Освего у США.

Про це повідомили у вівторок, 19 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Софія Петришин спершу побувала зі своїм приладом на конкурсі «Intel ISEF Ukraine» у Києві, де здобула перше місце в секції «Комп'ютерні науки», а пізніше на обласному конкурсі «МАН». Також пройшла на міжнародну конференцію науковців «ICYS» у Сербії. Проте довелось обирати між всеукраїнським конкурсом-захистом «МАН», тому Софія відмовилась від участі у міжнародній конференції. Зараз вона готується до вступу в університет та працює над новим проектом – розробляє додаток на Android, який буде допомагати вивчити шрифт Брайля через Bluetooth-модуль».

«Олімпіада «Genius» – щорічна міжнародна університетська олімпіада, яка заснована Oswego State University of New York (SUNY) і традиційно проводиться у другій половині червня для випускників шкіл за сприянням «The Terra Science and Education Foundation». Вона складається з декількох етапів і виявляє не лише талановитих і успішних учнів, але і надає можливість молоді з різних країн поділитися своїм першим науковим досвідом», – поінформували також у міськраді

«Цього року в «Олімпіаді геніїв» брали участь більше 1300 учасників. До участі у конкурсі було подано більше 1600 проектів, з яких прийняли менше половини.
Загалом українські школярі здобули шість медалей на Олімпіаді геніїв – по дві, срібні й бронзові медалі», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради,

Більше подробиць – на її сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів