Львівщина – п’ята в країні за кількістю початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів

10:34 13 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, їх в області – 74.

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, сьогодні Львівська область займає п’яте місце в Україні за кількістю початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів та третє місце за кількістю дітей, які навчаються у цих закладах. У повідомленні також сказано:

«Про це 11 вересня під час розширеної  наради з питань мистецької освіти області (сучасні реалії, виклики та перспективи) повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Наталія Гамкало. За її словами, у Львівській області діють 2 вищі мистецькі навчальні заклади із статусом національний – це Львівська національна академія мистецтв та Львівська національна музична академія імені Миколи Лисенка, п'ять вищих навчальних закладів I і II рівнів акредитації, 74 початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади та Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені Соломії Крушельницької.

«Із загальної кількості початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів у Львівській області діють: 41 музична, 27 шкіл мистецтв, дві хорові, дві художні, одна хореографічна, одна школа декоративно-ужиткового мистецтва. Сім шкіл та 17 філій розташовані у сільській місцевості», – зазначила Н.Гамкало.

Під час розширеної наради учасники обговорили питання специфіки діяльності вищих навчальних закладів культури і мистецтва та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, мережі, кадрового потенціалу, освітньо-соціальних стандартів та фінансового забезпечення, а також результатів вступної кампанії до ВНЗ та початкових мистецьких закладів Львівщини  на 2014-2015 навчальні роки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів