Угорці передали Львівському центру екстреної медичної допомоги допомогу на понад $40 тисяч

15:18 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, Угорська Мальтійська служба допомоги передала КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» гуманітарну допомогу. у вигляді медичних приладів та препаратів загальною вартістю понад $40 тисяч.

У прес-службі обласної ради повідомили сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«Угорська Мальтійська служба допомоги передала КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» гуманітарну допомогу. у вигляді медичних приладів та препаратів загальною вартістю понад $40 тисяч. Символічний сертифікат про гуманітарну допомогу керівництву Центру вручила Посол Доброї волі Мальтійської служби допомоги Угорщини, дружина Президента Угорщини Аніта Герцег під час офіційного візиту на Львівщину. 

Приїзд делегації Угорської Мальтійської служби допомоги в Україну Аніта Герцег назвала символом солідарності та підтримки українського народу. Посол Доброї волі наголосила, що Угорщина підтримує і виконує санкції Європейського Союзу, а також висловила співчуття родинам загиблих під час проведення Антитерористичної операції  на сході України.

У рамках візиту, спільно з головою Львівської обласної ради Петром Колодієм, Аніта Герцег відвідала «Львівський обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», де ознайомилася з результатами українсько-угорської співпраці та оглянула навчально-тренувальну базу. Співпраця Угорської Мальтійської служби допомоги з Львівським обласним центром медицини катастроф насамперед насамперед полягає у передачі методів навчання.

За допомогою угорців підготовку пройшло 10 українських інструкторів та більше сотні працівників Центру. Отримані знання щодо надання першої медичної допомоги успішно поширюються серед населення, в тім числі, й серед українських військовослужбовців. 

Під час брифінгу Петро Колодій висловив слова вдячності Угорщині за їхню позицію та допомогу Україні. «Справжній друг пізнається в біді. Ніхто краще за Балтійські країни та країни Східної Європи не зможе зрозуміти ситуації, в якій сьогодні опинилась Українська держава. Тому ми щиро сподіваємось на ваше дружнє плече», – наголосив голова обласної ради. 

Своєю чергуою, Аніта Герцег заявила, що Угорщина готова до довготривалої співпраці з Україною. Окрім того, невдовзі у Будапешті планується навчання українських лікарів. 

Підготовка першої групи фахівців із десяти осіб повинна відбутися ще цього року. Також, Посол Доброї волі висловила готовність Угорщини прийняти на реабілітацію 20 українських військових, які постраждали під час АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів