У Львові відкрили при лікарні швидкої допомоги реабілітаційне відділення для поранених бійців (відео)

22:25 16 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У нашому місті зможуть пройти курс реабілітації пацієнти з нейрохірургічними і неврологічними патологіями й патологіями опорно-рухового апарату.

«Днями у Львові на базі міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги завершено проект зі створення нового реабілітаційного відділення. Cьогодні це єдине в Україні відділення фізичної реабілітації, що функціонуватиме при комунальному медичному закладі», – повідомили сьогодні, 16 листопада, в прес-службі міністерства оборони України, де також поінформували:

«Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб акцентував увагу на тому, що до останнього часу такі відділення були виключно при військових госпіталях. Він також розповів: «Це перші кроки, і я пишаюся, що вони зроблені у Львові. Такі відділення реабілітації треба створити у всій Україні. Крім того, цей проект необхідно продовжувати аби створювати реабілітаційні кабінети і відділення у поліклінічних умовах, позаяк пацієнт, коли виписується додому, все одно повинен проходити реабілітацію».

Пройти курс реабілітації зможуть пацієнти з нейрохірургічними і неврологічними патологіями, патологіями опорно-рухового апарату. 24-ліжкове відділення має маніпуляційну, три зали фізичної терапії, масажний кабінет, кабінети психолога, ерготерапії та інші допоміжні приміщення.

Вартість проекту складає 7,5 млн. гривень. Із них три мільйони гривень бюджетних коштів використано на капітальний ремонт приміщень відділення, а 4,5 млн гривень – позабюджетні спонсорські кошти, за які закуплено медичне обладнання, меблі та дрібний медичний інвентар.

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда зазначив: «Такі відділення вкрай необхідні громадянам нашої країни. Приємно констатувати цей факт, і я думаю, що він може стати поштовхом до розвитку національної програми з реабілітації не лише військовослужбовців-учасників Антитерористичної операції, які отримали поранення і травми, а й інших громадян. Я вдячний всім, хто долучився до цієї благородної справи2.

Про це повідомили сьогодні, 16 листопада, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з місця події.

Як інформував «ЩЛ», у Львові відкрили єдине в Україні реабілітаційне відділення в комунальному медзакладі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів