У Львові відбудеться благодійний забіг для збору коштів на лампу фототерапії для «Охматдиту» (відео)

22:12 25 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

4 вересня з 11.00 всі охочі зробити свій «Щасливий кілометр» збиратимуться біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

«На підтримку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» організують благодійний забіг «Щасливий кілометр», – повідомили в четвер у прес-службі обласної ради, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 25 серпня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» відбулася прес-конференція з нагоди проведення Благодійного забігу «Щасливий кілометр». У заході взяли участь перший заступник генерального директора компанії «Fujikura Automotive Ukraine Lviv» Оксана Лашманова, головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Мар’яна Возниця та керівник Управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

Зокрема, Оксана Лашманова розповіла: «Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» займає провідне місце серед дитячих лікувальних закладів Західної України і забезпечує професійною допомогою важкохворих дітей. Ми вирішили зробити свій внесок у цю надзвичайно важливу справу, організувавши благодійний забіг «Щасливий кілометр», який стане щорічним. Також компанія планує ремонт операційного блоку, вартість якого 500 тисяч гривень».

Натомість головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Мар’яна Возниця зазначила: «Благодійний забіг «Щасливий кілометр», покликаний привернути увагу суспільства як до потреб лікарні, так і до активного способу життя. Лікарня не може обійтись без допомоги благодійників та завдяки ініціативі «Fujikura Automotive Ukraine Lviv» тепер є така можливість. Під час забігу ми маємо на меті зібрати кошти на лампу фототерапії, вартістю 100 тисяч гривень».

За словами керівника Управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матиса, такі забіги є корисними і важливими для розвитку та популяризації спорту серед громадян, тому потрібно залучати максимальну кількість учасників цих заходів. Благодійні марафони надзвичайно поширені у світі.

Кожного року з таких заходів у різні Благодійні фонди надходять кошти, які згодом підуть на допомогу лікарням і соціальним установам. Компанія «Fujikura Automotive Ukraine Lviv» прагне започаткувати такі ж марафони у Львові та організовує Благодійний забіг «Щасливий кілометр» на підтримку Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Нагадаємо, що 4 вересня з 11.00 всі охочі зробити свій «Щасливий кілометр» збиратимуться біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Завершиться забіг збором учасників у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Кожному учаснику організатори дають можливість обрати власну дистанцію – один, чотири або сім кілометрів. А підготовку на старті та контроль протягом всього маршруту здійснюють спеціально запрошені кваліфіковані тренери - Юлія Нікітіна і Микола Фуртак. 

Мета заходу – не лише допомогти лікарні, яка рятує дитячі життя, а й впровадити добрі справи, які робити легко, приємно та весело. Тому в рамках забігу передбачена розважальна програма, нагородження переможців, розіграш призів.

Забіг для найменших учасників відбудеться із казковими героями на 100 метрів. Ініціатори запрошують всіх, хто має активну життєву позицію та прагне змінювати світ хорошими вчинками.  

Контактний телефон: +380968201005 (Ірина Жук).  Реєстрація для участі в забігу на сайті http://happy-kilometer.com.ua/index/index#secondPage  

Програма та деталі заходу – на сторінці події «Благодійний забіг «Щасливий кілометр» у «Facebook» .

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів