Студенти Львівського й Паризького університетів відправлять бійцям дві «швидкі» з медикаментами

10:10 23 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 23 березня, о 13.00 біля головного корпусу національного університету імені Івана Франка його студенти спільно з французькими колегами відправлять на потреби українських бійців дві «швидкі», завантажені медикаментами.

У прес-службі міської ради повідомили в понеділок «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 23 березня, о 13.00 біля головного корпусу національного університету імені Івана Франка його студенти спільно з французькими колегами відправлять на потреби українських бійців дві швидкі допомоги, завантажені медикаментами. Два авто швидкої допомоги марок «Renault Traffic» 2010 року випуску та «Volkswagen T5» 2009 року французькі студенти придбали завдяки своїй волонтерській діяльності.

Розпочали збір коштів четверо студентів магістратури французького університету «Paris-East-Créteil» 8 грудня минулого року. Марін, Робен, Юта й Агат вирішили назвати цей проект «UkraineGo».

Загалом молодим людям  вдалося зібрати близько 14 тисяч євро. Окрім коштів, зібраних шляхом продажу футболок і стікерів, а також активної роботи волонтерів у соціальних мережах, значну суму пожертвували французька IT-компанія та українська церква Парижа.

Так, уже 1 березня 2015 року за виручені кошти студенти змогли придбати не одну, а дві машини.  Отримавши благословення від священиків української церкви в Парижі, 16 березня французькі студенти виїхали  з Парижа і зараз за кермом «швидких» їдуть в Україну.

У Львові французькі волонтери зупиняться для того, аби тутешні студенти долучилися до акції, завантаживши швидкі допомоги медикаментами, необхідними для бійців АТО. А вже в Києві автомобілі передадуть благодійному фонду «Міжнародна асоціація підтримки України»,  волонтери якого одну швидку відправлять у лікарню м. Маріуполь, а іншу – в Дніпропетровськ. 

О 13:40 відбудеться зустріч у форматі круглого столу за участю французьких студентів-волонтерів, ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, професора Володимира Мельника та студентського мера Львова Євгена Филипця».

Натомість у засобах масової інформації про цю акцію розповіли більш розлого:

«Четверо французьких студентів їдуть в Україну за кермом двох машин швидкої допомоги, які вони передадуть благодійному фонду в Києві. Звідти «швидкі» направлять на Донбас.

Студенти зупиняються в різних містах Європи, щоб заохотити місцевих жителів допомогти Україні у вирішенні гуманітарної кризи на сході країни. Залучившись підтримкою Асоціації благодійної та медичної допомоги Франція України, четверо студентів магістратури французького університету «Paris-East-Créteil» – Марін, Робен, Юта й Агат – вирішили зібрати кошти на машину швидкої допомоги – проект, який вони назвали «UkraineGo». 

Розпочавши збір грошей 8 грудня минулого року, вже 1 березня студенти змогли придбати не одну, ба дві машини. Загалом, їм вдалося зібрати трохи менше 14 тисяч євро.

Окрім коштів, зібраних за допомогою продажу футболок і стікерів, а також активної роботи в соціальних мережах, значну суму студентам пожертвували французька IT-компанія та українська церква Парижа. Зараз студенти за кермом «швидких», «Renault Traffic» 2010 року та «Volkswagen T5» 2009 року, подорожують із Парижа в Київ.

Вони виїхали 16 березня, отримавши благословення від священників паризької української церкви. учасниця проекту та єдина українка серед чотирьох Юта Занько повідомила також: «У Києві ми передамо швидкі благодійному фонду «Міжнародна асоціація підтримки України». Волонтери з фонду, вони відвозять одну швидку в Маріуполь у лікарню, а другу відвозять у Дніпропетровськ». 

Молоді люди вирішили купувати саме «швидкі» після вивчення ситуації на Донбасі та розмов із доброчинними організаціями, які там працюють.

«І без певного зв’язку з Україною можна перейматися тамтешньою ситуацією»

Дорогою в Україну студенти запланували певні зупинки. Їхній шлях пролягає через німецький Франкфурт, чеську Прагу, польський Краків, Львів і Київ. У Празі вони зупинилися 18 березня. На зустріч із ними прийшло біля 20 осіб.

У кожному місті вони планують зустрічатися з місцевими жителями, щоб заохочувати їх допомагати Україні. Студенти розповідають, що під час збору коштів люди постійно питали їх про те, який зв’язок з Україною вони мають.

Учасниця проекту Агат Фреаль повідомила також: «Ми думали, чому ми маємо бути пов’язаними з Україною, щоб допомогти людям у гуманітарній кризі. Отже ми вирішили, що можемо зробити з цього інформаційну кампанію, щоб показати людям, що і без певного зв’язку з Україною можна перейматися тамтешньою ситуацією, якщо ви лише захочете».

Студенти мають прибути до Києва наприкінці тижня. Квитків назад вони поки що не мають, отже не знають, коли повернуться назад у Париж. Юта Занько повідомила також:

«Ми би хотіли далі співпрацювати з Асоціацією в Парижі та втілювати нові проекти в життя. Тим паче, що дивно, що люди взагалі нас підтримували, бо багато хто взагалі нас не знав. Тепер, можливо, як люди побачать, що ми все таки довели справу до кінця, ми надіємося на більшу підтримку», – 

Марін, Робен, Юта й Агат є студентами останнього курсу магістратури університету «Paris-East-Créteil», де вони вивчають економіку розвитку та управління міжнародними проектами. На створення «UkraineGo» їх надихнуло завдання одного з предметів, який вони вивчали разом протягом семестру.

Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів