Проривом у медицині стане вивчення механізму введення бджолиної отрути, – львівський лікар

16:12 31 липня 2017 р.

Фото до новини

Більше ста років бджоли використовуються як лікарський засіб, але абсолютно нічого не вивчено щодо механізму введення отрути в шкіру. Якщо хтось із вчених цим займеться і дослідить, то це буде величезним відкриттям і проривом у медицині.


Відео: Sądecki Bartnik

Так вважає львівський лікар-апітерапевт, фізіотерапевт Іван Пилипчук. Про це він розповів DailyLviv.com.

- Бджоловжалювання – це метод, який неможливо вдосконалити або змінити, там вже все зроблено до нас. Бджолина отрута має вводитись в організм людей з лікувальною метою тільки внутрішньошкірно з міхурців з отрутою тому що:

- вона не повинна вступати в контакт з газами повітря, виділеннями потових залоз, змішуватись з водою або іншими рідинами, не може опромінюватись сонячними променями, не може втрачати летких речовин, які легко випаровуються і т.п.;
- отрута, яка міститься в двох міхурцях бджолиного жала, змішується між собою лише внутрішньошкірно після вжалення,- пояснює Іван Пилипчук.

Якщо якісь із цих умов порушуються, то змінюється біохімічний склад отрути та її лікувальні властивості, тобто це вже інша біологічно активна речовина, - наголошує лікар.

За словами Івана Пилипчука, більше ста років бджоли використовують як лікарський засіб,але абсолютно нічого не вивчено щодо механізму введення отрути в шкіру. Якщо хтось із вчених цим займеться і дослідить, то це буде величезним відкриттям і проривом у медицині. На жаль, у такій думці є більше оптимізму, ніж реальності. Всілякі наукові дослідження потребують належного фінансування, а оскільки бджоли є скрізь і для лікування їх можна брати практично безкоштовно, то ніхто в такі дослідження вкладати кошти не буде. “Цінність” має не ефект від лікування, а лікарський засіб.

- Серйозні наукові дослідження проводяться постійно на високому рівні лише з вивчення біологічно активних речовин, які входять до складу висушеної бджолиної отрути, з надією знайти чудодійну субстанцію для фармацевтичної промисловості. Є сотні цікавих наукових повідомлень, але жодного лікарського препарату досі не запропоновано. Тому наприкінці скажу ще раз, те, з чого розпочав. Бджоловжалювання – це метод, який неможливо вдосконалити або змінити. Бо там вже все зроблено без нас,- наголошує лікар-апітерапевт.

Відома у Європі польська фірма «Sądecki Bartnik», яка майже 50 років професійно займається бджільництвом, зняла документальний фільм про львівський метод бджоловжалювання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів