На Львівщині витратять 230 млн. грн на онкопревенцію й впровадження сучасних протипухлинних технологій

09:33 28 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, Позику Світового Банку в сумі понад 10 мільйонів доларів США (приблизно 230 мільйонів гривень) витратять на реалізацію субпроекту в нашій області субпроекту «Онкопревенція та впровадження сучасних протипухлинних технологій».

У прес-службі облдержадміністрації повідомили в вівторок «Щоденному Львову»:

«Позику Світового Банку у сумі понад 10 мільйонів доларів США (приблизно 230 мільйонів гривень) витратять на реалізацію субпроекту у Львівської області субпроекту «Онкопревенція та впровадження сучасних протипухлинних технологій». Мета проекту – запровадження сучасної інфраструктури ранньої діагностики та попередження онкології серед жінок, поліпшення якості діагностики та підвищення стандартів лікування. Директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка зазначив також:

«Доцільність вибору онкологічної спрямованості зумовлена зростанням захворюваності та надзвичайною соціальною актуальністю боротьби з онкозахворюваннями на Львівщині. Саме онкологічна патологія серед молодих жінок лідирує у структурі смертності в області.

Впровадження сучасної системи моніторингу жіночого населення та запрошень для безкоштовних процедур скринінгу (система первинного обстеження груп клінічно безсимптомних осіб) дасть позитивний поштовх у ранньому виявленні пухлин жіночої сфери. Для жінок Львівської області це буде безкоштовне обстеження на європейському рівні, для фахівців – сучасний рівень моніторингу та системна організація скринінгу на популяційному рівні».

Cубпроект «Онкопревенція та впровадження сучасних протипухлинних технологій» є частиною проекту «Поліпшення охорони здоров'я на службі людей». Передбачено обладнати жіночі консультації комп'ютерною технікою, запровадження електронного реєстру жіночого населення та обміну даними з цитологічними лабораторіями та обласним кабінетом патології шийки матки.

Для забору цитологічних мазків передбачено забезпечення усіх районів та міст області відповідними наборами. Для міжрайонних скринінгових центрів (у містах Дрогобич, Червоноград, Самбір) передбачено кошти на створення комп'ютеризованого реєстру жіночого населення, цифрових мамографів, кольпоскопів, апаратів УЗД, матеріалів для забору мазків для цитологічного скринінгу.

Заплановано також модернізувати обладнання Львівського онкоцентру – встановити діагностичне обладнання нового покоління (апарат МРТ, багатозрізовий апарат КТ, мамограф з можливістю 3-Д-томосинтезу, сцинтіграфічне обладнання SPECT-CT, УЗД-системи для діагностики, впроваджено технологію рідинної цитології)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів