Медики госпіталізували у Львові з переохолодженням 12 людей

13:35 9 січня 2017 р.

У ЛМР повідомили сьогодні, 9 січня: «На лікуванні у 8-й міській клінічній лікарні та лікарні швидкої допомоги перебувають з переохолодженнями 12 людей».

Головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Обаранець повідомив у понеділок, 9 січня: «Зі суботи на неділю до нас потрапили чотири пацієнти з переохолодженням. Вчора було одне звернення, але амбулаторно. Сьогодні госпіталізували одного пацієнта з переохолодженням. Загалом зараз у нас на лікуванні восьмеро пацієнта з переохолодженнями».

Своєю чергою, заступник головного лікаря з хірургічної роботи лікарні швидкої медичної допомоги Сергій Федоренко зазначив: «Зараз у нас на лікуванні – четверо пацієнтів: троє були госпіталізовані на Різдво, а один – за останню добу. Усі випадки без особливих проявів, є легкі випадки обморожень».

Натомість завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин розповів: «Обмороження – дуже підступна річ, адже термічну травму можна отримати  і при відносно не сильному морозі. Усе залежить від організму. Можна обморозити пальці й за 20 хвилин при мінус п’ять градусів. Найчастіше обморожуються перевтомлені та п'яні».

Медик також порадив: «Важливо пам’ятати, що коли вам доводиться довший час перебувати на вулиці в морозну погоду, у жодному разі не стійте на місці! Притупцьовуйте, ходіть, пострибайте, тріть рука об руку. Ховайтеся від вітру. Якщо є можливість – станьте на сходи чи асфальт без льоду».

Василь Савчин розповів також: «Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вушні раковини, ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти, при глибокому обмороженні за добу і почорніти».

Медик також порадив: «Перша самостійна допомога – зігрітися в теплому приміщенні, поїсти, випити якомога більше рідини – будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла прикладіть теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою — це може призвести до поглиблення ураження. Так само важливий одяг – одягайтеся кількома шарами (майка, гольф, светр). Вдягайте теплі рукавиці, піднімайте комір, беріть шарф. Взуття бажано натуральне, вільне, із теплою вкладкою».

Про це повідомили сьогодні, 9 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів