Львівські медики повернули в стрій 96% поранених військових

14:55 25 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник Іван Гайда, повідомив під час підсумкового брифінгу, що у ньому надали допомогу понад 2700 учасникам війни на сході України.

Полковник Іван Гайда також запевнив: «Результати лікування учасників антитерористичної операції у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону в 2016 році цілком задовільні, адже військовим лікарям вдалося повернути у стрій 96% військовослужбовців».

Начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону також повідомив: «У цьому році в центрі добрі результати у питаннях медичного постачання. Закупівля витратних матеріалів та медикаментів вийшла на сталу суму та перевищує 20 мільйонів гривень, що дозволяє у повному об’ємі підтримувати нормальний лікувально-

Іван Гайда також зазначив: «Щодо нового медичного обладнання, то останнім нашим надбанням став відеоендоскопічний центр, подарований японською стороною. Він дуже суттєво розширить наші діагностичні та лікувальні можливості у плані ендоскопічної хірургії, у тому числі й для лікування наших воїнів – учасників АТО».

Полковник також розповів про вдосконалення матеріально-технічної бази та покращення умов для лікування пацієнтів: «У центрі тривають роботи, пов’язані із ремонтом та реконструкцією через заміну обладнання. Впродовж 2016 року завдяки сприянню Міністерства оборони України та Головного КЕУ вдалося замінити два ліфти у хірургічному комплексі: госпітальний – вантажопідйомністю до 500 кілограмів, й вантажний – до 1000 кілограмів. Вдалося також зрушити з місця питання реставрації даху над рентгенологічним корпусом. Було дуже складно, адже ця будівля має цілу історію. У цьому році їй виповнилося 320 років з моменту зведення, й відповідно вона потребує ремонту. Наразі кошти виділені і тривають реставраційні роботи».

Іван Гайда також повідомив: «Серед цьогорічних досягнень Військово-медичного клінічного центру Західного регіону – відкриття клініки психіатрії. Сьогодні це сучасний лікувальний підрозділ Центру, де в нормальних умовах мають можливість отримувати належне лікування пацієнти та, у першу чергу, хлопці, які доставляються із району проведення АТО та потребують допомоги з подолання наслідків бойових травм психічного та психологічного характеру».

«Також у військовій медичній установі продовжується нарощування зусиль щодо розвитку відділення реабілітації та відновлювального лікування клініки нейрохірургії та неврології. Завдяки трастовим фондам НАТО це відділення отримало суттєву допомогу у вигляді спеціалізованого обладнання та апаратури», – запевнив Іван Гайда.

За його словами, серед проблемних питань – те, що, попри численні надходження до установи різноманітного сучасного медичного обладнання, значна частина устаткування все ж потребує заміни на більш сучасне та прогресивне. Своєю чергою, головні хірург і терапевт Західного регіону – відповідно, полковники медичної служби Іван Богдан та Юрій Якубенко – розповіли про зроблене військовими медиками в районі проведення антитерористичної операції, зокрема – 66-тим мобільним госпіталем Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, та відповіли на запитання представників ЗМІ.

Про це повідомили сьогодні, 25 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів