Лікарі з Канади й США прооперували у Львові 11 дітей

10:25 19 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили, що в міській дитячій клінічній лікарні планують провести пряму трансляцію операцій.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 19 жовтня: «Вже впродовж багатьох років міська дитяча клінічна лікарня співпрацює з міжнародними клініками – лікарі їздять вчитися і запрошують до себе спеціалістів високого рівня, щоб спільно консультувати й оперувати діток. Завдяки фундації «SickKids Hospital», з 15 до 21 жовтня в лікарні вчергове перебувають фахівці з Торонто (Канада) та Нью-Мексико (США)».

У міськраді також запевнили: «Лікарі разом з львівськими колегами вже прооперували 11 та оглянули понад 40 маленьких пацієнтів з урологічною патологією з різних областей України. До кінця тижня в лікарні планують прооперувати ще 25 діток, а також провести пряму трансляцію операцій».

«Як розповіли в міській дитячій клінічній лікарні, професор Валід Фархат («Toronto Universitу, SickKids Hospital») та молодший професор Джессіка Мінг («Universitу of  New Mexico») спільно з львівськими лікарями вже проконсультували понад 40 пацієнтів з урологічною патологією зі Львова та Львівської, Закарпатської, Волинської, Івано-Франківської областей. Лікарі також прооперували 11 пацієнтів, застосовуючи лапароскопічну і цистоскопічну апаратури, а також спеціалізоване урологічне обладнання, яке привезли колеги з Канади», – поінформували також у міськраді.

Головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт розповів: «Пацієнтів оперували дві бригади за участю лікарів-урологів нашої лікарні та працівників кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету. До кінця тижня заплановано провести ще 25 операційних втручань дітям з різною нозологічною патологією: дивертикул сечового міхура, гіпоспадії, реконструктивні операції при порушенні функції тазових органів».

«Вік усіх прооперованих і проконсультованих діток – від 11-ти місяців. Всі консультації та операції провели безкоштовно. Як зазначають в міській дитячій лікарні, візит спеціалістів з клінік Канади та США співпадає з Українсько-Польською конференцією «Дні дитячої хірургії», в рамках якої планують провести пряму відеотрансляцію запланованих операційних втручань», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів