Колектив Львівського мобільного госпіталю допоміг упродовж двох тижнів 370 пораненим, – Міноборони

15:59 23 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в понеділок у прес-службі Міністерства оборони України, що якось львівські хірурги впродовж однієї доби прийняли 75 пацієнтів й провели 30 оперативних втручань.

«За два тижні роботи в зоні АТО колектив Львівського мобільного госпіталю надав допомогу 370 пораненим», – повідомили сьогодні, 23 лютого, у прес-службі Міністерства оборони України, конкретизуючи при цьому:

«За два тижні роботи в зоні АТО 66 мобільний госпіталь надав кваліфіковану та спеціалізовану медичну допомогу 370 бійцям, які отримали кульові та осколкові поранення». По це розповів начальник Військово-медичного центру Західного регіону полковник медичної служби Іван Гайда.

Він зазначив, що військові медичні працівники в зоні проведення АТО надають допомогу всім пацієнтам без винятку.

– Для лікаря немає різниці кого лікувати: наших силовиків, цивільних мешканців, дітей, полонених – він має лікувати всіх без винятку, – наголосив він. – Звичайно, після надання медичної допомоги полоненим, вони підпадають під юрисдикцію компетентних органів, – повідомив начальник Центру.

Головний хірург Західного регіону полковник медичної служби Іван Богдан повідомив про те, що медичні бригади мобільного госпіталю можуть одночасно проводити до 10 оперативних втручань.

– Це доволі значний показник, адже необхідно мати повний комплект необхідного медичного обладнання та визначену кількість кваліфікованих медичних бригад, – наголосив він та додав, що якось львівські хірурги впродовж однієї доби прийняли 75 пацієнтів й провели 30 оперативних втручань.

Загалом такі штатні одиниці, як мобільні госпіталі, здатні за одну добу надати допомогу до 150 пацієнтам, адже у їхньому складі є хірурги, окулісти, ЛОРи, стоматологи, щелепно-лицьові хірурги, травматологи, гінекологи, урологи, терапевти.

Військові лікарі поінформували представників засобів масової інформації про етапи надання медичної допомоги в зоні проведення АТО, співпрацю з регіональними медичними закладами МОЗ України, налагодження системи санаторно-курортного оздоровлення військовослужбовців – учасників АТО в Західному регіоні.

Також було повідомлено, що львівському мобільному госпіталю в зоні АТО бракує повнопривідного реанімобіля, автономних апаратів штучної вентиляції легень, моніторів стану пацієнтів, каталок для лежачих пацієнтів.

– Хочу наголосити, що госпіталь укомплектований на сто відсотків усім необхідним, однак є речі, які не передбачені штатним розписом – одноразовий посуд, одноразові комплекти постільної білизни, засоби особистої гігієни тощо. Як показує досвід, у польових умовах набагато ефективніше використовувати інструмент або засіб із позначкою «одноразовий», – зазначив полковник медичної служби Іван Гайда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів