Зросла кількість отруєних на весіллі в Новояворівську (відео)

21:30 19 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Санепідеміологи запевнили, що « з’ясовується коло контактних на місці виникнення спалаху та в домашніх вогнищах».

«Кількість потерпілих від кишкової інфекції після весілля на Львівщині зросла до 30», – повідомили сьогодні, 19 травня, в Державній санітарно-епідеміологічній службі України, де також розповіли подробиці:

«За повідомленням Львівського обласного лабораторного центру, внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції вже госпіталізовано 30 людей, зокрема – сімох дітей. Усі вони брали участь у святкуванні весілля укафе «Соната» в Новояворівську 14 травня. 

Загалом на весіллі були присутні 80 осіб, 13 з них занедужало вже 16 травня і звернулося по медичну допомогу. Фахівці Держсанепідслужби, щоб з’ясувати причини виникнення спалаху, за згодою власника кафе, відібрали для лабораторного дослідження дві проби харчових продуктів, які залишилися після святкування.

Це зразки ковбаси «Домашня» та шиї копченої, які були виготовлені у кафе. Крім того, відібрано зразок води  і 32 змиви на патогенну флору. Раптово обстежили дев’ятьох працівників кафе «Соната» на носійство кишкової  патфлори.

Власник кафе отримав рекомендації з дотримання дезінфекційного та санепідрежиму, використання дезінфекційних засобів при поточній дезінфекції. Поінформовано про  заборону використовувати страви, виготовлені поза межами закладу при проведенні урочистостей та вимог не допускати на харчоблок кафе сторонніх осіб.

За місцем проживання замовників святкування відібрано 15 проб залишків продуктів після весілля, зокрема 10 м’ясних страв, одну – з риби, два зразки продуктів з курятини, два салати, заправлених майонезом.

Оскільки потерпілих багато, складено поіменний перелік захворілих та з’ясовується коло контактних на місці виникнення спалаху та у домашніх вогнищах, для медичного  спостереження. Успішне епідрозслідування стало можливим завдяки злагодженій роботі та тісній співпраці з Львівським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про спалах поінформовано Городоцьку місцеву прокуратуру». 

Про це повідомили сьогодні, 19 травня, на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Як інформував «Щоденний Львів», 18 травня госпіталізували 14 отруєних на весіллі в Новояворівську.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів