Кабінет міністрів передав у парламент пакет законопроектів про медичну реформу

12:55 6 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів України передав до Верховної Ради пакет спільно опрацьованих міністерством охорони здоров’я з нардепами та експертним середовищем законопроектів про медичну реформу й сподівається на обговорення ініціатив вже найближчим часом.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив сьогодні, 6 червня, під час ознайомлення з ходом будівництва Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Він також запевнив: «Нам потрібно змінити систему медицини в Україні. Та програма реформ, яка запропонована Міністерством, Урядом, опрацьована Нацрадою реформ спільно з народними депутатами і є відповіддю на питання про те, як змінити медсистему в країні. Маємо надію на те, що той пакет законопроектів, який направлений до Парламенту, буде включено в порядок денний, і ми знайдемо підтримку й ухвалимо правильні рішення, які дозволять зробити систему охорони здоров’я ефективною».

Прем’єр-міністр також укотре нагадав, що ключова умова медичної реформи – підвищення якісної медичної послуги і, відтак, збільшення тривалості життя українців. Один з шляхів досягнення такої мети – запровадження автономізації лікарських закладів.

Глава уряду також зазначив: «Що ми маємо фінансувати: стіни лікарень чи якість медичної послуги? Відповідь очевидна: надав послугу – отримав кошти. Автономізація лікарень – це правильний крок, який дасть можливість лікарням стати конкурентними, якісними».

Володимир Гройсман також підкреслив: «Наразі Україна проходить шлях країн Європейського Союзу, який вони пройшли десятки років тому. І саме тому уряд разом із проведенням системних змін опрацьовує програми будівництва нових медичних центрів різного спрямування – перинатальних центрів та кардіоцентрів». 

Прем’єр-міністр також запевнив: «Наші зусилля, зусилля Президента й парламенту дадуть якісний результат. Над цим треба об’єднуватися й ухвалювати рішення».

Про це повідомили сьогодні, 6 червня, на «Урядовому порталі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів