«Евакобус» зі Львова здатний прийняти за раз 29-х важкопоранених (відео)

12:30 26 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомили в четвер у прес-центрі АТО, інженер Михайло Палюх розробив і втілив в життя медичний «евакобус».


Відео: «Телеканал новин «24»

«Львівський інженер Михайло Палюх розробив і втілив в життя ідею створення медичного «евакобуса». Він взяв за основу стандартний львівський автобус ЛАЗ «Лайнер 9», – повідомили сьогодні, 26 лютого, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook», конкретизуючи при цьому:

«Зі самого початку з автобусу було викинуто всі стандартні крісла. Їх частково замінили лавки – трансформери вздовж салону.

За потреби їх можна підняти, щоб збільшити прохід, або навпаки опустити, утворивши таким чином додаткові місця для сидіння, або ліжка.  Крім цього, конструктор значно посилив каркас автобуса. І на додаткових ребрах жорсткості розмістив кронштейни для польових нош.

До речі, кронштейни теж зроблені комбінованими і мобільними. Тобто, за потреби зайві кронштейни ховаються під стелю і не заважають роботі лікарів.

Саме розташування нош продумано так, що вони трішки нахилені до вікон. Це унеможливлює скачування хворого з них.

Також передбачені спеціальні полички-кріплення для медичного обладнання та медикаментів. А в самій машині встановлено посилювач току, який зі звичайної напруги автомобільного акамулятора робить 220 вольт.

Це дає можливість підключати реанімаційну апаратуру. М’які ресори та ходова лайнера дозволяють транспортувати поранених швидко і без зайвих поштовхів. Зараз цей «евакобус» знаходиться на озброєнні у 66-му госпіталі. 

– Цей автобус може прийняти за раз 29 важкопоранених, або лежачих бійців, – розповів начальник госпіталя підполковник медичної служби Петро Гренько. – Дуже допоміжний, коли нам потрібно евакуювати хлопців звідси скажімо в Харків, Дніпропетровськ, або навіть у Львів. Ми дуже дякуємо конструктору за його роботу і допомогу. Я думаю, що найбільше йому вдячні матері і рідні поранених, яких ми можемо швидко і без ускладнень перевозити до потужних медичних закладів».

Як інформував «ЩЛ», у зоні бойових дій на Донеччині розгорнуто 66-й мобільний шпиталь зі Львова, який отримав «евакобус», створений інженером Михайлом Палюхом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів