Завтра у Львові – Свято небесних ліхтарів

14:58 13 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: afishalviv.net

Відтак у п’ятницю, 14 лютого, о 20:00 на вулиці Підвальній біля Порохової вежі у небо запустять близько тисячі китайських ліхтариків.

Про це повідомляє сьогодні, 13 лютого, прес-служба міської ради, яка додає, що традиційне Свято небесних ліхтарів відбудеться у Львові в рамках святкування Китайського Нового року в Україні. А керівник Центру мови і культури Китаю «Ні Хао» розповідає Наталія Устянич пояснює:

«За давніми віруваннями, душі померлих спускаються для святкування на землю в цей день, а ліхтарики освітлюють їм дорогу. В попередні роки, в рамках фестивалю «Китайський Новий рік в Україні», львів’яни вже збиралися на таке дійство, аби загадати бажання і запустити у небо свій ліхтарик».

На Свято ліхтарів (китайською мовою – «Юаньсяо») прийнято, окрім милування ліхтарями, влаштовувати феєрверки, водити хороводи та смакувати солодощами». Ознайомитися ближче із традиціями китайського народу усі охочі зможуть у п’ятницю, 14 лютого. Початок дійства – о 20:00. 

На гостей свята також чекає частування традиційними китайськими солодощами – рисовими галушками. Ініціатор та організатор заходу – львівський Центр мови і культури Китаю «Ні Хао» за підтримки Міжнародної громадської організації «Культурно-дослідницький центр України і Китаю «Ланьхва». Контактна особа – пані Наталія (тел. 0936456990).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів