У Львові реставрують стінопис на вулиці Костя Левицького

12:25 2 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: urban-project.lviv.ua

Реалізатори проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова» запевнили: «Роботи триватимуть орієнтовно до вересня, після чого ця історична сходова клітка знову стане однією з найгарніших і найцінніших у Львові».

З березня цього року в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова» проводиться реставрація сходової клітки будинку №10 на вулиці Костя Левицького. Роботи здійснює фірма «Львів-Реставрація» під керівництвом експерта GIZ Маркуса Шульца. 

«Перед початком робіт сходову клітку було досліджено. На основі результатів досліджень зараз відкривають шар пофарбувань приблизно 1884-го року. За численними пізнішими нашаруваннями збереглися великі фрагменти чудових оригінальних стінописів.  Реставратори консервують та укріплюють шари тиньку і фарби, відкривають оригінальні зображення, консервують та очищують їхні поверхні, доповнюють відсутні ділянки, знімають з цоколя олійну фарбу. На завершення буде проведено тонування», – зазначили у GIZ. 

Крім того, тривають важливі реставраційно-ремонтні роботи, такі, як зміцнення балок перекриття на стелі сходової клітки, в місцях сполучення з дахом, розчищення пофарбувань дверей, приймаються рішення щодо приховання електрокабелів у стіни сходової клітки. Водночас у майстерні фірми «Львів-Реставрація» ремонтують дерев’яні поручні, а на місці приводять в порядок дерев’яні сходи,  реставрують вікна сходової клітки і двері квартир. 

«Роботи триватимуть орієнтовно до вересня, після чого ця історична сходова клітка знову стане однією з найгарніших і найцінніших у Львові», – наголосили у GIZ. Про це повідомили сьогодні, 2 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів