Студенти Львівського католицького університету показали вертеп у Краматорську на Донеччині (відео)

19:25 11 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У Краматорську відбувся невеликий фестиваль вертепів. Головною родзинкою в ньому став виступ львівських артистів.


Відео: «Artem Getman»

Інтернет-видання «Kramatorsk.INFO – Новости Краматорска» інформує сьогодні, 11 січня, в повідомленні «Гості зі Львова показали краматорчанам незвичайний Різдвяний вертеп»:

«10 січня в Краматорську відбувся невеликий фестиваль вертепів. Головною родзинкою в ньому став виступ львівських артистів.

Увечері біля пам'ятника Шевченку зібралося чимало жителів і гостей міста. Подивитися і послухати вертепи прийшли близько 100 осіб.

Першими на імпровізованій сцені виступили львоскі хлопці. Їх постановку Різдвяного вертепу не можна назвати класичною – вони вирішили відобразити в ньому сучасні події, які відбувалися і відбуваються в нашому регіоні в даний момент.

Як і в традиційному вертепі, була описана історія Різдва Христового, але от головними героями і антигероями стали зовсім інші особи. Також у даному вертепі частенько проскакували нотки гумору. Судячи з усього, така постановка «Різдвяного вертепу» глядачам сподобалася.

Після гостей з Львава перед присутніми виступили дітки з стаутської організації «Пласт». Вони показали традиційний вертеп.

Було помітно, що дітки підготувалися й старалися, як кажуть, на всі сто. Глядачі також сприянли їх виступ зі схваленням і проводжали юних обдарувань бурхливими оплесками.

Варто відзначити, що за сьогоднішній день артисти показали свої вертепи вже тричі. Хлопці виступили перед військовими на аеродромі, в греко-католицькій церкві, розташованій в мікрорайоні Веселий, і на завершення – біля пам'ятника танамові Шевченку».

Про це повідомило в неділю на сайті  інтернет-видання «Kramatorsk.INFO – Новости Краматорска». Натомість харківський інтернет-огляд «Главное ™» інформує сьогодні, 11 січня, в повідомленні «Львівські студенти показали різдвяну виставу харківським військовим в Краматорську»:

«Студенти Львівського католицького університету показали вертеп у Краматорську на площі біля пам'ятника Шевченка, і в греко-католицькому храмі в суботу, 10 січня. Подивитися виставу на площу прийшли близько ста жителів Краматорська.

Після цього вони виступили з вертепом в одній з військових частин, в якій несуть служби бійці з Харкова. Як і в традиційному вертепі, була описана історія Різдва Христового, але от головними героями і антигероями стали зовсім інші особи».

Про це розповіли в неділю на сайті інтернет-огляду «Главное ™».

Як інформував «Щоденний Львів», у Дніпропетровську також уперше колядував студентський вертеп зі Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів