У Дніпропетровську вперше колядував студентський вертеп зі Львова

15:49 11 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Активісти львівського «Студентського братства», актори театру «Гачок» й просто львівська молодь, яка любить українські звичаї, приїхали на Дніпропетровщину, щоб показати традиційне різдвяне дійство.

«Радіо Свобода» повідомляє в сьогоднішній публікації «Студентський вертеп зі Львова вперше колядував у Дніпропетровську»:

«У Дніпропетровську вперше колядував вертеп зі Львова. Члени львівського «Студентського братства», актори театру «Гачок» і просто львівська молодь, яка любить українські звичаї, приїхали на Дніпропетровщину, щоб показати традиційне різдвяне дійство.

За словами учасників, акцію вони зорганізували самі – купили квитки на потяг, знайшли контакти зацікавлених людей у Дніпропетровську. Як кажуть учасники, головна їхня мета – просвітницька й об’єднавча: нагадати людям на сході України про самобутні народні традиції, згуртувати, побажати миру й злагоди.

«У Львові дуже багато вертепів, усе відбувається дуже красиво, але ми вирішили, що маємо поїхати й далі, на Схід, аби нести просвітницьку ідею і самим щось нове побачити», – зазначають учасники акції.

У суботу львівський молодіжний вертеп завітав до Дніпропетровського меморіального будинку-музею Дмитра Яворницького на традиційні різдвяні погостини». Колядки у виконанні львівської молоді пролунали у тій самій залі, де колись колядувала українська інтелігенція на чолі з самим академіком Яворницьким, шанувальником і дослідником українських звичаїв.

Для гостей зі Львова традиційних наддніпрянських колядок заспівали учасники місцевого фольклорного колективу «Кодачаночка». Потім учасники заходу зі Львова та Дніпропетровська разом читали вірші Тараса Шевченка, виконували українські пісні.

У програмі поїздки вертепу зі Львова – колядування у дитячих та пенітенціарних закладах, храмах, лікарнях, де лежать поранені в АТО бійці. Молодь також поширює збірки пісень різдвяно-новорічної та патріотичної тематики».

Про це повідомляється сьогодні, 11 січня, на сайті «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів