Роман Магоцький зі Львівщини вишив бісером найбільшу мапу України для допомоги воїнам і сиротам (відео)

16:50 3 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dyvensvit.org

24-річний митець використав упродовж року майже півтора мільйона бісеринок, щоб продати карту на аукціоні й одну половину грошей перерахувати на потреби військових у зоні бойових дій, іншу – дітям-сиротам.

24-річний майстер Роман Магоцький з міста Комарне на Львівщини вишив впродовж року бісером найбільшу у світі мапу України розміром два з половиною метри на 2 метри 60 сантиметрів і вагою 22 кілограми, працюючи над нею іноді по 18 годин на добу. При цьому він використав майже півтора мільйона бісеринок.

Лише матеріал для вишивання обійшовся йому у 40 тисяч гривень, але частину коштів пожертвували благодійники. Роман Магоцький планує продати свою мапу на аукціоні й одну половину грошей перерахувати на потреби бійців у зону бойових дій, іншу – дітям-сиротам.

Майстер вишиває бісером вже чотири роки, переважно ікони. Частину коштів віддає на благодійність. Вишита ним мапа України має шанс потрапити у Книгу рекордів Гіннеса.

Про це повідомила сьогодні, 3 грудня, львівський кореспондент «Радіо Свобода» Галина Терещук. Натомість Марічка Кужик та Євген Радіон з телевізійного «5 каналу» розповіли вчора:

«Півтора мільйона бісеринок та більше 4 тисяч годин праці – так було вишито найбільшу вишивану бісером мапу України. Мешканець Львівщини Роман Магоцький цілий рік гаптував зернятками бісеру майже триметрове полотнище.

Вишивана карта України – поки що найбільше творіння Романа Магоцького. На неї хлопець витратив понад чотири тисячі годин праці.

Вага роботи – двадцять два кілограми, вона вже потрапила до книги рекордів України. Майстер зобразив на ній і землі, тимчасово окуповані Росією».

Про це повідомляється на сайті телевізійного «5 каналу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів