Прем’єра присвяченої воїнам АТО симфонії «Нескорені» відбулася у Львові

09:40 16 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: Володимир Скоростецький

Музиканти зведеного духового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного й 2-ї Галицької бригади Західного територіального управління Національної гвардії України виконали під керівництвом військових диригентів підполковника Богдана Катриняка та Романа Вовка у Львівській філармонії прем’єру симфонії №8 «Нескорені».

Про це повідомив сьогодні, 16 червня, «Щоденному Львову», полковник Володимир Скоростецький зі Західного регіонального медіа-центру міністерства оборони, який також поінформував: «Симфонію №8 «Нескорені» доцент кафедри композиції Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Олександр Яківчук, присвятив героям-українцям, які виборюють незалежність держави у боях із проросійськими бойовиками на сході нашої країни». 

Автор симфонії розповів: «За новітню історію музики, мається на увазі ХХ століття, повноформатний симфонічний твір, присвячений подвигу солдатів створювався композиторами лише чотири рази. Думки українців зараз із нашими синами, братами і сестрами, які захищають Україну на Донбасі. Моя симфонія – це 18 хвилин музики, на створення якої надихнули подвиги оборонців Донецького аеропорту, Дебальцівського плацдарму. Тисячі солдатів та офіцерів. Усі вони звучать в акордах «Нескорених».

Зі слів підполковника Богдана Катриняка, який окрім диригування зведеним оркестром був ще й режисером концерту, зігратися із колегами-музикантами із Національної гвардії було не важко. Він також повідомив: «Ми мали кілька спільних репетицій. Досконально розглянули усі партитури,   усе решта – справа техніки. До того ж, «Симфонія №8 «Нескорені» насправді дуже сильний, емоційний твір. Гадаю, це нова віха в сучасній оркестровій музиці. Тим більше, що вона присвячена українській армії.

«Прем’єра здобула вир схвальних відгуків від учасників АТО. Адже під час виконання симфонії були присутні курсанти НАСВ, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на Донбасі. З їх слів, почута ними симфонічна музика має глибоке емоційне забарвлення.  У концертній програмі, яка співпала також із 65-річним ювілеєм композитора, у виконанні військових оркестрів та Галицького академічного камерного хору прозвучали також низка інших відомих творів українських та зарубіжних композиторів», – повідомив також полковник Володимир Скоростецький.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів