Праворадикали зірвали у Львові презентацію збірки статей «Ліва Європа»

09:52 17 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Довелось втрутитись поліції.

Організаторам львівського Форуму видавців довелося скасувати презентацію збірки статей «Ліва Європа». Вони стверджують, що захід зірвали праворадикали.

Про це повідомили в оргкомітеті Форуму кореспонденту агенції Укрінформ. Зокрема, організатори зазначили: «Презентація «Лівої Європи» мала відбутися в кав'ярні «Libraria». На цей захід прийшло близько 50 людей спортивної статури, що намагались його зірвати. Праворадикали забарикадувалися в приміщенні і нікого туди не впускали. Не змогли туди потрапити представники лівих радикальних організацій, які хотіли взяти участь в обговоренні. Довелось втрутитись поліції». 

Самі ж праворадикали зазначили, що «Форум видавців» відкритий для всіх, будь-яка людина може потрапити на його заходи. А їхні дії неправильно трактували.

«Ліва Європа» – це збірка статей, що описує і аналізує історію та сьогодення соціальних рухів в країнах Європейського Союзу, альтернативних до чинного неоліберального порядку.

Про це повідомили сьогодні, 17 вересня, в агенції Укрінформ, де також нагадали: «В рамках «Форуму видавців» через погрози праворадикальних організацій у Львові було скасовано презентацію дитячої книжки Лариси Денисенко «Майя і її мами», в якій розповідається про різні типи «нетрадиційних» родин. Організаторам та народним депутатам довелося звернутися до Служби безпеки з вимогою гарантувати захист учасників обговорення твору під час панельної дискусії «Жінка в темі». Вона відбулась у «Львівській копальні кави», де обійшлося без ексцесів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів