На сесії ЛМР погодили Програму урбаністичного розвитку Львова на 2015-2016 роки

18:42 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lviv-apartments.blogspot.com

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, Програма розвитку «передбачає запровадження сучасних принципів урбаністичного розвитку в усіх аспектах містопланування».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 квітня, «Щоденному Львову»:

«Сесія міськради погодила Програму урбаністичного розвитку Львова на 2015-2016 роки. Як зазначила Олександра Сладкова, начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури, такої програми не має більше жодне місто України.

Програма розвитку Львова на 2015-2016 роки передбачає запровадження сучасних принципів урбаністичного розвитку в усіх аспектах містопланування. Провідні міста світу успішно та гармонійно розвиваються, використовуючи принципи сталого урбаністичного розвитку та якнайширшого залучення громади міста до містопланування.  Сталий урбаністичний розвиток міських територій передбачає розгляд будь-якого питання міського розвитку в трьох площинах: 

економічній – місто має заробляти на своє утримання; 

екологічній – місто має покращувати екологічну ситуацію розвиваючи економіку, а не погіршувати;

права людини – місто має забезпечувати рівні права та можливості використання простору для усіх його мешканців, незалежно від їх віку, стану здоров’я, заможності та способу пересування містом. 

«Зараз міста світу виробляють 80% світового ВВП, споживаючи 2/3 світової енергії, та викидають 70% парникових газів. Основним завданням сучасних міст стало збільшення ефективності та поліпшення якості життя, шляхом зменшення використання ресурсів та зниження викидів», – йдеться в ухвалі.

Відтак, Програма пропонує механізми, які базуються на найкращих сучасних світових практиках і покликані поліпшити якість життя у Львові, зробити міський простір зручнішим, доступнішим і більш привабливим для мешканців, гостей міста та інвесторів. Програма ґрунтується на принципах пішохідної доступності, багатофункціональності і різноманітності, якості в архітектурі, традиційної культури сусідства, сталої мобільності та сталого розвитку, що призводить до загального покращення якості життя.

Програма враховує низку галузей містопланування, а саме: вулиці й дороги, громадські простори, міський транспорт, архітектуру та ін. Це дозволяє розглядати такі галузеві питання в аспекті всього міста та усіх мешканців, уникаючи дисбалансів розвитку різних його частин та можливостей різних груп інтересів. Заходи, які реалізуватимуть в рамках Програми:

створення щорічного видання про міські проекти як сучасний спосіб донесення до мешканців міста та інвесторів пріоритетів містобудівної політики міста;

забезпечення проведення форуму архітекторів та фахівців з охорони історичного середовища міст, з метою напрацювання концепції регулювання містобудівної діяльності та гармонізації відносин між мешканцями, органами місцевого самоврядування та інвесторами;

забезпечення створення сучасних громадських просторів у кожному з районів Львова;

забезпечення проведення міжнародного воркшопу щодо реконструкції парку культури;

забезпечення проведення воркшопів та конкурсів щодо облаштування громадських просторів та дитячих майданчиків, з рівною увагою до усіх районів міста;

забезпечення створення інтегрованої стратегії розвитку Сихова;

забезпечення розроблення технічного завдання для детальних планів територій використовуючи сучасні світові підходи до організації просторів та розвитку територій;

забезпечення створення громадської ради з урбаністики, екології, контролю за будівництвом та охорони історичного середовища;

забезпечення створення кластеру будівництва Львова;

забезпечення співпраці між владою міста та університетськими середовищами щодо проектування та досліджень в галузі містопланування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів