Львівські курсанти здійснили прощу

20:45 25 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

50 вихованців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного взяли участь у паломництві до Гошівської ікони Матері Божої.

Як повідомили сьогодні, 25 жовтня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, переважна більшість прочан із цього вищого військового навчального закладу були учасники АТО. Разом із майбутніми офіцерами в духовну мандрівку вирушили голова Центру військового капеланства та настоятель гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Степан Сус, а також капелан академії, брат Юрій Балух.

Їх проща відбулася за підтримки Центру військового капеланства ЛА УГКЦ та керівництва навчального закладу. Для військовослужбовців, зокрема тих, що брали участь у бойових діях на сході України, поїздка стала можливістю духовного відновлення та фізичного відпочинку.

Прибувши до Гошіва, курсанти разом з капеланами піднялись до василіанського монастиря на Ясній Горі, який має більш ніж 500-річну історію. Усі паломники мали добру нагоду під час екскурсії довідатися чимало цікавого про монастир, а головне – помолитися перед чудотворною іконою Божої Матері. Далі курсанти завітали до монастиря Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини, де мали змогу духовно збагатитись, оскільки ввечері відбулись молитовні чування та духовні розважання. 

Наступного дня прочани разом із капеланами молились Божественну Літургію за мир в Україні, здоров’я рідних та близьких. Кожен мав можливість приступити до Святих Тайн Сповіді та Причастя.

Від імені паломників отець Степан подякував сестрам за їхню відкритість, за те, що вони так тепло і гостинно зустріли військових прочан та надали їм нічліг.  На завершення учасники прощі побували в Закарпатті, де відвідали замок Паланок в Мукачеві та взяли участь у екскурсії містом.

Про це повідомили сьогодні, 25 жовтня, на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж із прощі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів