Львівська римо-католицька парафія святого Антонія судитимеься з міською владою в Стразбурзі (відео)

16:54 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: credo-ua.org

У Львові також вже тривалий час йде судова тяганина римо-католиків з владою щодо повернення вірним храму святої Марії Магдалини, який використовується як органний зал.


Відео: tvzikua

Католицький суспільно-релігійний часопис «CREDO» повідомляє в сьогоднішній публікації «Львівські римо-католики судитимуться з міською владою у Страсбурзі»:

«Свої права на колишній парафіяльний будинок львівська парафія св. Антонія захищатиме у Страсбурзькому суді. Сучасний церковно-монастирський комплекс по вулиці Личаківській для отців-францисканців було споруджено у 1669-1739 роках. Після закриття австрійською владою францисканського монастиря тут з 1766 року постала парафія, а частина монастиря була виділена священикам у якості парафіяльного будинку, який 1885 року розбудували до сучасного вигляду.

Парафія не припиняла свою роботу навіть у радянські часи, проте після ІІ Світової війни парафіяльний будинок було відібрано. У ньому облаштували музичну школу.

Парафія гостро потребує приміщень для катехизації дітей і молоді, зустрічей парафіяльних спільнот, тому вже кілька років добивається повернення її колишнього парафіяльного будинку. Не знайшовши підтримки і розуміння з боку міської влади щодо вирішення цього питання у відповідності з чинним законодавством, парафія була змушена вдатися до судових позовів.

У Київському апеляційному господарському суді римо-католики виграли справу й за парафією було визнано право власності на будинок плебанії-монастиря. Однак Львівська міська рада домоглася скасування цього вироку, а парафії відмовили в подальшому розгляді справи.

Причому майже поряд вже не один рік пустує і занепадає більший за розміром будинок колишнього Личаківського райвійськкомату, куди можна було б переселити музичну школу. Проте влада погоджується передати парафіяльний будинок лише за умови, якщо Церква й Генеральне консульство Польщі у Львові знайдуть у Польщі відповідного партнера, який збудує за сучасним проектом у Львові нову дитячу мистецьку школу. 

Парафія св. Антонія вважає таку позицію керівництва міськради дискримінаційною, бо тим часом громадам інших Церков повертають потрібні їм приміщення, і навіть надають ті, які колись їм не належали. «Очікуємо на рішення Європейського Трибуналу з прав людини у Страсбурзі», — кажуть вірні парафії св. Антонія.

У Львові також вже тривалий час йде судова тяганина римо-католиків з владою щодо повернення вірним храму св. Марії Магдалини, який використовується як органний зал».

Про це повідомляється в середу на сайті Католицького суспільно-релігійного часопису «CREDO».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів