Львівська міськрада розробляє стратегію розвитку Музею народної архітектури

14:00 3 березня 2017 р.

У міськраді запевнили: «В управлінні культури ЛМР розпочали роботу над Стратегією розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Результати мають представити вже у травні цього року».

Директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Роман Назаровець зазначив: «З метою гармонійного розвитку Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького та сприяння духовному розвитку Монастиря Свято-Іванівської Лаври Студитського Української греко-католицької церкви, розташованої на території Музею народної архітектури та побуту, враховуючи пропозиції робочої групи, утвореної відповідно до розпорядження міського голови від 21 червня 2016 року №270, пропоную розпочати розробку стратегії розвитку Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Управління культури буде відповідальним за розробку стратегії цього розвитку і цю стратегію пропоную підготувати до 15 травня цього року».

Роман Назаровець також повідомив: «До 2003 року музей належав до обласної адміністрації і дуже мало коштів виділялося на реставрацію об’єктів музею Зараз кожного року Львівська міська рада виділяє все більше коштів і музей шукає різні джерела – спонсорські і меценатів для підтримки об’єктів музею. Цього року маємо пропозицію від Монастиря Свято-Іванівської Лаври, від отця Юстина, що він допоможе нам відреставрувати церкву села Тисовець, Михайлівську церкву із села Тисовець і надасть нам 30 тисяч гонти для перекриття даху. А працівники музею відреставрують цю церкву. Тобто, ми спільними зусиллями це будемо робити».

Про це повідомили сьогодні, 3 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «До роботи над розробкою стратегії розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького будуть залучені професійні, духовні та культурні середовища міста. Окрім цього під час створення та представлення результатів пройдуть публічні обговорення. Стратегію мають презентувати у першій половині травня 2017 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів