Художники розписують фасади будинків у Львові рядками поетів «Розстріляного Відродження»

23:58 17 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

До створення настінних малюнків долучилися четверо художників-аматорів.

Активісти почали розписувати фасади львівських будинків віршами поетів «Розстріляного Відродження». У планах організаторів – створити щонайменше три десятки поетичних стін, 

Студент художнього коледжу Михайло Магалюс розмальовує фасад житлового будинку у центрі Львова. Спочатку простим олівцем наводить контури літер, потім накладає фарбу. На стіні з'являється відомий вірш Михайла Драй-Хмари «І знов обвугленими сірниками».

Художник розповів: «У першу чергу, я можу попрактикувати свої художні здібності в каліграфії. А по-друге, ця програма веде дуже багато за собою. Вона говорить людям про нашу культуру»,.

Ідея перетворити міські стіни на мистецтво належить активістам однієї з громадських організацій. На це вони спеціально отримали дозвіл від міської влади. До створення настінних малюнків долучилося четверо художників–аматорів.

«Тематика віршів різна, ми не обираємо вузької теми чи суто патріотизму, чи ще чогось. Ідея – показати, що особа, на честь якої названа вулиця, писала гарні вірші. І її було розстріляно 1937 року», – пояснив активіст громадської організації Андрій Мочурад.

Митці працюють на волонтерських засадах. Грошима на фарбу допомагають усі охочі. Відтепер вірші Маланюка, Филиповича та інших авторів «Розстріляного Відродження», прикрашають фасади будівель середмістя Львова . Поки що рядки лягли на стіни трьох будинків, у планах організаторів ще зо 30 малюнків.

Про це повідомив сьогодні, 17 травня, кореспондент телевізійного «5 каналу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів