У львівському військовому шпиталі відбувся концерт «Лісапетного батальйону» (відео, оновлено)

09:40 7 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Володимир Скоростецький

Упродовж години запальні хмельницькі жіночки власною творчістю піднімали настрій бійцям АТО, які проходять лікування та відновлення у військово-лікувальній установі.

Артисти гурту «Лісапетний батальйон» презентували у Львівському військово-медичному нову програму «Машина-звір і баба-грім» центрі. Годину розважали пацієнтів і медичний персонал просто неба, у сквері між корпусами закладу.

Лідер гурту «Лісапетний батальйон» Наталія Фаліон розповіла: «Вперше виступали перед бійцями 95-ої аеромобільної бригади на полігоні в Житомирі на початку літа. Всі ті хлопці пішли боронити Донецький аеропорт. На жаль, не знаю, як склалася їх доля. Також пам'ятаю, як виступали в Широкіно, – в той день ніхто не стріляв. Виступали в Слов'янську, Артемівську, Старобєльську. Вважаю, що людям посміхалися потрібно, а не зациклювалися на проблемах. Розуміти, що життя продовжується. Потрібно жити та дякувати за кожен новий день. Жарт і весела пісня додають людям сили». 

У 2013 році «Лісапетний батальйон» підтвердив звання найталановитішого гурту у шоу «Україна має талант». Для бійців артисти виконували пісні, які принесли їм перемогу на талант-шоу та новинки. Презентували нову пісню «Давай, баби, давай!», яку написали нещодавно для підтримки вояків. У пісні колектив обіцяє, що українські жінки готові разом із своїми чоловіками боронити рідний край.

Боєць АТО Роман Рущишин поділиться враженнями: «Часто людина після поранення занурюється в себе, впадає в депресію. Тільки яскраві враження і щирий сміх можуть вивести з такого стану, допомогти в одужанні. Сьогодні позитив б'є через край. Був вже на їх концерті в кіно палаці Довженка. Сюди прийшов вдруге, щоб ще раз підзарядитися хорошими емоціями». 

Після концерту артисти «Лісапетного батальйону» фотографувалися з шанувальниками, роздавали автографи. Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру міноборони розповів: «Щоденному Львову»:

«5 травня у Львові до пацієнтів Військово-медичного клінічного центру Західного регіону із концертною програмою завітали переможці шоу «Україна має талант» 2013 року, артисти відомого народного гурту «Лісапетний батальйон», – 

«Упродовж години запальні хмельницькі жіночки власною творчістю піднімали настрій бійцям АТО, які проходять лікування та відновлення у військово-лікувальній установі.

Концерт для хворих та поранених воїнів, а також медичного персоналу та відвідувачів у госпіталі організували просто неба, на центральному сквері військового містечка.

Керівник творчого колективу Наталія Фаліон розповіла: «До Львова ми завітали у рамках туру містами України на підтримку нашого нового альбому «Баби-голубоньки», У планах було дати декілька концертів на які запросили, зокрема, і воїнів АТО. Втім, дізнавшись, що не всі хлопці можуть вийти за територію госпіталю – де хто переміщається на інвалідних візках, або милицях,  ми зібрались і приїхали до них самі».

Концертна програма була пронизана унікальним українським гумором та дотепними жартами, якими свого часу і прославився «Лісапетний батальйон». А з пісень артистки виконали найулюбленіші шлягери «Лісапет», «Спіла вишенька», «Ірен», «Сільський туризм».

Кожен номер програми глядачі супроводжували потужними оплесками та сміхом. Згодом, усі бажаючі могли поспілкуватись із улюбленими артистками та отримати у подарунок компакт-диски і з записами пісень гурту, а також афіші із автографами співачок.

Нещодавно учасниці «лісапетного батальйону» побували і на сході України. Зокрема, давали концерти у Слов’янську на Донбасі. Керівник гурту Наталія Іванівна Фаліон: «Після поїздки в зону АТО залишилось багато вражень. Те, що там відбувалося і подвиг наших хлопців, які бились із ворогом – незабутній! Зараз я дописую пісню, яка буде присвячена нашим мужнім українським чоловікам, солдатам та офіцерам українського війська. Презентуватимемо цю пісню незабаром. Сподіваюсь, знімемо і музичний кліп разом із солдатами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів