10 народних домів на Львівщині отримають 600 тисяч гривень

20:15 18 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

На Львівщині завершився конкурс «Топ 10 народних домів».

Про це повідомили сьогодні, 18 квітня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли, що конкурс «Топ 10 народних домів» провели «зметою виокремлення та нагородження найкращих народних домів області, надання їм фінансового ресурсу на розвиток».

В облдержадміністрації також запевнили: «Фінансовий ресурс на реалізацію конкурсу, передбачений у напрямку програми, складає у 2018 році 600 тисяч гривень. Розмір фінансового ресурсу на один народний дім у 2018 році становить 60 тисяч гривень. На конкурс було подано понад 70 заявок».

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Мирслава Туркало наголосила: «Нашою метою є перетворення пострадянських будинків культури на оновлені народні доми з сучасним інтер’єром, обладнанням та інтерактивним наповненням. Я переконана, що саме завдяки таким конкурсам та активній комунікації поступово відновляться та оживуть народні доми, що в подальшому розширять комплекс просвітницьких та культурно-мистецьких проектів».

«Переможці конкурсу «ТОП-10 народних домів» – народні доми в селі Братковичі в Городоцькому районі, селищах Підбуж у Дрогобицькому районі й Куликів у Жовківському районі, селах Княже в Золочівському районі, Рудники в Миколаївському районі, Малі Мокряни в Мостисячькому районі, Ралівка в Самбірському районі, Тартаків у Сокальському районі, Головецько в Старосамбірському районі й Верхнє Турківському районі», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів