Заступник начальника відділу ДЕІ Львівщини домагався хабара, а отримав наразі провадження

21:58 27 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Як повідомили у вівторок у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, правоохоронці встановили, що посадовець Державної екологічної інспекції Львівщини вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності три тисячі гривень за сприяння у підготовці необхідних документів і видачі спеціального дозволу на користування надрами (водою).

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили у вівторок: «Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області, за процесуального керівництва прокуратури області, 26 січня викрили в одержанні неправомірної вигоди заступника начальника відділу Державної екологічної інспекції Львівської області». У повідомленні також конкретизують:

«Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності три тисячі гривень за  сприяння у підготовці необхідних документів та видачі спеціального дозволу на користування надрами (водою).  Після представлення документів про перерахування коштів на вказаний посадовцем екоінспекції рахунок, його викрили працівники УДСБЕЗ.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення  волі на  строк  від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.  Наразі правоохоронці встановлюють причетність посадовця до інших подібних правопорушень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів