Втікачам зі львівської психлікарні оголосили підозру

12:45 23 вересня 2016 р.

Прокуратурою скеровано вимогу керівництву департаменту охорони здоров’я ЛОДА щодо проведення службової перевірки законності дій працівників обласної психіатричної лікарні.

Двом втікачам з примусового лікування в обласній державної психіатричній лікарні, повідомлено Львівською місцевою прокуратурою №3 про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 394 Кримінального кодексу України. У ній якраз йдеться про втечу зі спеціалізованого лікувального закладу.

Втікачі перебували у відділенні №23 обласної державної психіатричній лікарні на підставі ухвал судів. Один із підозрюваних обвинувачується в умисному вбивстві, інший – у незаконному заволодінні транспортним засобом з обтяжуючими обставинами.

Однак, 17 вересня поточного року приблизно о 21.15 підозрювані здійснили втечу із спеціалізованого лікувального закладу. Втікачів затримали21 вересня внаслідок вжитих скоординованих заходів Львівської місцевої прокуратури №3 та Франківського відділу поліції 

Наразі вони знову поміщені у Львівську обласну державну психіатричну лікарню в умовах, але тепер їм загрожує ще й покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до двох років. Крім цього, прокуратурою області скеровано вимогу керівництву Департаменту охорони здоров’я ЛОДА щодо проведення службової перевірки законності дій працівників Львівської обласної державної психіатричної лікарні в частині забезпечення нагляду та контролю за такими хворими. 

Про це повідомили сьогодні, 23 вересня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також запевнили: «Перевірка триває».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів