Ворожі БПЛА атакували 5 областей, є руйнування

09:21 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

Повітряні сили ЗСУ збили 17 російських "Шахедів" в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях уночі 8 квітня, уламки збитих дронів спричинили руйнування на Одещині та Миколаївщині.

Повітряні сили ЗСУСили оборони півдня, голова Одеської ОВА Олег Кіпер, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, пише DailyLviv.com.

 "У ніч на 8 квітня ворог завдав удару керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Запорізької області та 24-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" з мису Чауда – Крим, районів Курськ, Єйськ – РФ.

У результаті протиповітряного бою Силами оборони України збито керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БпЛА типу "Shahed-131/136" в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях". До відбиття повітряного нападу залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби," - йдеться у повідомленні ПС.

4 дрони знищили на Одещині. Але є і влучання в Одеському районі − пошкоджено логістично-транспортний об'єкт. Уламками збитого "Шахеда" також пошкодили АЗС. Люди не постраждали.

2 БПЛА збили на Миколаївщині. У Вознесенському районі уламки збитого "Шахеда" пошкодили лінії електропередач, внаслідок чого знеструмлені 14 населених пунктів та ще один частково. Наразі тривають роботи з відновлення електропостачання. Постраждалих немає.

Ще один "Шахед" збили у Кіровоградській області. Минулося без постраждалих і руйнувань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів