У Львові судитимуть за хабарі двох викладачів і посадовця університету

12:38 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dn.strichka.com

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі обласної прокуратури, «затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двох викладачів та заступника керівника львівського підрозділу одного з національних університетів, які впродовж 2013-2014 років систематично вимагали та одержували від студентів неправомірну вигоду за здачу заліково-екзаменаційних сесій».

«У Львові судитимуть організовану злочинну групу посадовців університету, які отримали більше 170 тис грн неправомірної вигоди», – повідомили сьогодні, 5 березня, в прес-службі обласної прокуратури, конкретизуючи при цьому:

«Прокуратурою Львівської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двох викладачів та заступника керівника львівського підрозділу одного з національних університетів, які впродовж 2013-2014 років систематично вимагали та одержували від студентів неправомірну вигоду за здачу заліково-екзаменаційних сесій.  Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці ВНЗ, діючи спільно в організованій злочинній групі, збагатились таким чином на 170 тис грн. 

Їх обвинувачено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 (вчинення злочину організованою групою) та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).  На майно вказаних осіб у загальній сумі понад 1 млн. 978 тисяч грн накладено арешти з метою забезпечення його можливої конфіскації у дохід держави. 

За вчинення інкримінованих їм злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі терміном до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів