Суд у Львові повернув приміщення університету

17:25 15 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: foursquare.com

Прокуратура домоглася повернення Львівському національному університету імені Івана Франка, приміщення вартістю майже 18 мільйонів гривень.

Про це повідомили в п’ятницю, 15 листопада, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що йдеться про 350 квадратних метрів приміщення Львівського національного університету імені Івана Франка, розміщеного на першому поверсі у центрі міста. Як з’ясували прокурори, ще в 2001 році це приміщення надано суб’єкту господарювання для використання під студентську їдальню.

Однак, у 2008 році додатковою угодою до договору змінено його цільове призначення – зі студентської їдальні на заклад громадського харчування (кафе-бар), у якому, при цьому, здійснювався продаж алкоголю. Більш того, сторонами укладено цю угоду без проведення нової оцінки майна вищого навчального закладу, з якої вираховується розмір орендної плати за його використання, що є грубим порушенням вимог статті 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна».

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву у інтересах держави в особі міністерства освіти і науки України та Львівського вишу. Господарський суд Львівської області погодився з доводами прокурорів та визнав недійсною вказану угоду. Завдяки вжитим прокуратурою нерухомість повернуто законному власнику.

Як інформував «ЩЛ», суд у Львові заарештував земельну ділянку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів