Суд у Львові оштрафував за здирництво офіцера ЗСУ

12:28 19 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook»

Командир взводу, який вимагав від підлеглого хабар, повинен сплатити в дохід держави 25 500 гривень.

У прес-службі Львівського обласного управління поліції повідомили сьогодні, 19 лютого: «Працівники управління захисту економіки у Львівській області спільно з військовою прокуратурою Львівського гарнізону задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди командиром взводу однієї із військових частин. Його підлеглий мав передати офіцеру 9000 гривень за неподання його у списки військовослужбовців, які самовільно залишили військову частину, а також за «безпроблемне» проходження служби в подальшому».

«У жовтні минулого року під час одержання обумовленої суми зловмисник був викритий. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 48 000 гривень», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«У лютому районний суд Львова визнав офіцера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За його вироком військовослужбовець зобов’язаний сплатити штраф у розмірі1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25 500 гривень). Крім того його позбавлено права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на півтора роки», – повідомили також у прес-службі Львівського обласного управління поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів