Суд на Львівщині звільнив від покарання інженера

11:15 22 січня 2018 р.

Старосамбірський суд

Старосамбірський суд
Фото: google.com.u

Колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України скасувала ухвалу Апеляційного суду Львівської області.

Слідчі Львівського обласного управління поліції встановили, що інженер з охорони і захисту лісу Старосамбірського дочірнього підприємства «Галсільліс» дозволмв незаконні рубки деревини на понад 3,5 млн. гривень, відтак, скерували стосовно нього до Старосамбірського районного суду обвинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Старосамбірський районний суд позбавив інженера волі строком на три роки, але звільнив його від відбування покарання, призначивши йому випробувальний строк – один рік, а водночас – позбавив права обіймати відповідні посади на строк три роки та оштрафував на 8,5 тисячі гривень.

Натомість Апеляційний суд Львівської області погодився зі скаргою захисника підсудного й ухвалив закрити кримінальне провадження стосовно нього «у зв'язку із відсутністю у діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення».
Прокуратура не погодилась з таким рішенням апеляційного суду та подала касаційну скаргу. А колегія суддів Вищого спеціалізованого суду України визнала доводи прокурора визнано обґрунтованими й скасував ухвалу апеляційного суду Львівської області призначив новий розгляд справи.

За результатами повторного розгляду кримінального провадження, вирок Старосамбірського суду, яким інженера з охорони і захисту лісу засуджено за службову недбалість, залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення. Про це повідомили сьогодні, 22 січня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів