Щодо «беркутівців» зі Львова – 97 кримінальних проваджень за скоєне на Майдані

19:28 1 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомив у вівторок під час виступу на сесії облради заступник прокурора області Юрій Грицко.

Як передає сьогодні, 1 квітня,  інформагенція «Інтерфакс–Україна», заступник прокурора Львівської області Юрій Грицко повідомив у вівторок під час виступу на сесії Львівської обласної ради: «Слідче управління розслідувало 97 кримінальних проваджень щодо незаконних дій співробітників спецпідрозділу «Беркут» зі Львова під час подій на Майдані в Києві. 95 проваджень вже передані в Київ»..

За словами заступника прокурора області, провадження порушували за скаргами людей, за ними проведено допити і задокументовані факти. Після цього матеріали передані до Києва для подальшого розслідування Генпрокуратурою. Окрім того, тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника ГУМВС у Львівській області Олексій Душейко повідомив, що бійці «Беркута», що проходять по кримінальних провадженнях, не пройшли переатестацію, а їх начальник Ростислав Пацеляк звільнений

«Інтерфакс–Україна» також додає: «Як відомо один з бійців львівського «Беркута» розповів в інтерв'ю, як силовикам на Майдані роздавали патрони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів