Поліціянти зі Львова схопили вісьмох нафтовикрадачів

16:40 20 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління поліції

Зокрема правоохоронці затримали колишнього керівника відділу карного розшуку одного з райвідділів МВС.

Співробітники управління захисту економіки у Львівській області, бійці спецпідрозділу «КОРД» Національної поліції України й працівники військової прокуратури Західного регіону України схопили на Ріненщині вісьмох нафто викрадачів. Під час їх затримання організатор цієї злочинної групи намагався втекти від правоохоронців, проте спецпризначенці заблокували його автомобіль.

Слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону також відкрили стосовно них кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

До складу цієї злочинної групи, яку організував 31-річний житель Полтавщини, входили й земляки й мешканці Львівської області, а також колишній керівник відділу карного розшуку одного з райвідділів Рівненської області. Поблизу села Іванівка на Ріненщині, вони зробили незаконну врізку до магістрального нафтопродуктопроводу.

Неподалік знаходилась підпільна база зберігання. Аби з'єднати нафтопровід з базою на глибині 0,5 метра проклали відвід довжиною чотири кілометри. До ангару заїжджали вантажівки та заливали нафтопродукти.

Також виявлено два вантажних автомобіля, один з яких вже встиг залити до відсіків 16 тонн нафтопродуктів, а другий – заповнив спеціально вмонтовану цистерну двома тоннами. Натомість у селищі Млинів на Ріненщині знаходилась база, де зберігались викрадені нафтопродукти. У її приміщенні також було виявлено вантажівку із 16 тоннами нафтовиробів.

Правоохоронці вилучили близько 34 тонн нафтопродуктів, викрадених із нафтопродуктопроводу, відтак, встановлюють мережу збуту викрадених нафтопродуктів, інші місця зберігання викрадених нафтопродуктів, збуту та особи, що можуть входити до складу групи та були причетними до скоєння даного кримінального правопорушення. Про це повідомили сьогодні, 20 січня, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також опублікували фоторепортаж з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів