На Стрийщині двох лікарів звинувачують у смерті пацієнтки

14:21 18 березня 2024 р.

Фото до новини

Встановлено, що внаслідок неналежного виконання лікарем-терапевтом та лікарем-хірургом своїх обов’язків, померла літня жінка, травмована внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Як встановили слідчі відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, 14 грудня 2022 року о 18.10 у медичний заклад поступила 80-річна жінка з тілесними ушкодженнями, отриманими під час ДТП (наїзду автомобіля).

Читайте також: Завідувачку відділення суд визнав винною у смерті пацієнта. Медзаклад Львова має заплатити родині 3,5 млн грн

Також встановлено, що пацієнтка не була повноцінно обстежена лікарем-терапевтом приймального відділення та лікарем-хірургом, а важкість її стану та діагноз були встановлені неправильно. За дві з половиною години після обстеження жінка померла.

Правоохоронці повідомили лікарям про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Читайте також:  У Львові судитимуть лікарку за смерть немовляти

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів