На Львівщині судитимуть поліціянта за привласнення «BMW» (відео, оновлено)

21:50 23 вересня 2016 р.

Фото до новини

Стосовно інспектора поліції обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Слідчим управлінням прокуратури Львівської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно інспектора поліції Городоцького відділення поліції – за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України, яка передбачає до п’яти років позбавлення волі. Бо встановлено, що в серпні він незаконно заволодів на дорозі Львів-Самбір неподалік села Градівка в Городоцькому районі Львівської області автомобілем «БМВ». Стосовно нього обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання. Про це повідомили сьогодні, 23 вересня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Натомість у прес-службі Національної поліції розповіли в п’ятницю, що на початку серпня 2016 року до львівської поліції надійшло повідомлення про виявлення припаркованого автомобіля марки «BMW» з побитими вікнами. На зазначеній адресі правоохоронці дійсно знайшли машину на іноземній реєстрації.

Як годиться, поліцією було проведено першочергові процесуальні дії та встановлено, що автівка у розшуку не числиться. Скористатися нагодою та привласнити чуже майно вирішив 28-річний співробітник групи швидкого реагування відділу превентивної діяльності поліції.

Задля цього старший сержант поліції, який вже вісім років прослужив у правоохоронних органах, попросив свого знайомого  перевезти за допомогою вантажного маніпулятора іномарку у надійний схрон. Однак уже за місяць до поліції надійшла заява про незаконне заволодіння автомобілем від справжнього власника «BMW».

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. До справи долучилися й працівники внутрішньої безпеки поліції. Вже невдовзі ними було знайдено вагомі докази причетності до викрадення іномарки нечистого на руку правоохоронця.

Той у скоєному зізнався, визнав свою вину й відшкодував потерпілому завдану шкоду. Попри це, поліцейському повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів